Evacutatiespel met evaluatieformulier

In het tijdschrift 'De Brandweerman' nr 549 verscheen een artikel over een evacuatiespel voor kinderen. Dit spel werd 'gespeeld' door jeugddiensten, maar kan ook dienen voor andere doelgroepen waar kinderen betrokken zijn.

Hierbij de ontwerptekst met de uitleg van het spel en het scoreformulier om het succes van de oefening te evalueren.

Brandveiligheid bij u thuis

Brandpreventie begint met het besef van waar het in uw eigen huis fout kan lopen. Vaak doen we een aantal zaken fout zonder het te beseffen en dat terwijl een kleine aanpassing in ons gedrag veel schade kan voorkomen.

Daarom verwijzen we graag naar de website www.aterno.be/brandveiligheid. Deze fabrikant bundelde hun eigen kennis en toetste dit af met onze brandpreventieadviseurs. Neem zeker een kijkje en zie waar u mits een kleine wijziging een grote verbetering van uw persoonlijke veiligheid.

Brandveiligheid in kinderopvang

Op 13.01.2014 werd in het BS een besluit van de Vlaamse Regering gepubliceerd houdende de vergunningsvoorwaarden en het kwaliteitsbeleid voor gezinsopvang en groepsopvang van baby’s en peuters.

Dit besluit werd gepubliceerd in een uitvoering van het decreet van 20.04.2012 houdende de organisatie van de kinderopvang van peuters en baby’s en is van toepassing vanaf 01.04.2014.

U kunt het besluit hier nalezen.

Checklist BrandONveiligheid in een woning i.s.m. Wooninspectie

Checklist brandonveiligheid in een woning i.s.m. Wooninspectie

Artikel vakblad 543 "De Brandweerman" 

Voor vragen of inlichtingen kan u terecht bij Veerle De Decker.