Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Erik De Soir verkozen tot psycholoog van het jaar

23/03/2012 Op donderdag 22 maart reikten de Gentse Alumni Psychologie voor de derde keer de onderscheiding 'Psycholoog van het jaar' uit. Winnaar is dit jaar traumapsycholoog Erik De Soir.

Opleiding asbestprocedure bij brand

23/03/2012 Op 22 maart 2012 startte de eerste ‘train-the-trainer’-opleiding over de asbestprocedure bij brand in Campus Vesta in Ranst. Het KCCE heeft deze procedure uitgewerkt samen met een team experts uit het veld.

Kenniscentrum zoekt specialisten

08/03/2012 Het Federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken zoekt nieuwe medewerkers om haar ploeg te versterken.

Technische Commissie helpt hervorming vooruit

02/03/2012 Op vraag van de brandweerfederaties heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet een Technische Commissie opgericht die vanaf maart 2012 de uitvoeringsbesluiten of KB’s, nodig voor de uitvoering van de hervorming, zal uitwerken.

Fundamentele stap in brandweerhervorming: Rechtspersoonlijkheid voor prezones voor hulpverlening

02/03/2012 Minister Milquet verheugt zich erover dat de ministerraad concrete maatregelen heeft goedgekeurd - in het kader van de hervorming van de Civiele veiligheid - waardoor de operationele prezones voor hulpverlening rechtspersoonlijkheid genieten.

Persbericht "BVV vraagt gepaste pensioensregeling brandweerpersoneel"

09/02/2012 BrandweerVereniging Vlaanderen (BVV) vraagt minister van Pensioenen Van Quickenborne politieke moed om een gepaste eindeloopbaanregeling te voorzien voor de brandweer.

Reportage "De ziekenwagen loopt in het honderd"

31/01/2012 Canvas plant op 2 februari een panorama uitzending over de problematiek van de ziekenwagendiensten.

LION neemt HAAGEN en BullEx over en wordt totaalleverancier van trainingsmaterialen voor hulpverleners

18/01/2012 Als wereldwijd marktleidend leverancier van persoonlijke beschermingsmiddelen voor hulpverleners maakt LION met trots bekend dat HAAGEN Fire Training Products en BullEx Digital Safety, wereldwijd toonaangevend op het gebied van brandweer en bedrijfshulpverlening trainingsmiddelen, zich hebben aangesloten bij LION.

Een nieuw jaar, een nieuwe directeur-generaal!

06/01/2012 Vandaag 6 januari 2012 publiceert het Belgisch Staatsblad het koninklijk besluit dat Jérôme Glorie benoemt tot nieuwe directeur-generaal van de Algemene Directie Civiele Veiligheid.

600 brandweermannen in colonne richting glazen huis te Leuven

19/12/2011 Zondag 18 december trokken 600 brandweerlui naar het glazen huis om de opbrengst van hun T-shirtverkoop ten voordele van Music for Life persoonlijk af te geven.