Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Tien reddingshonden op zoek naar slachtoffers

29/10/2012 Tien reddingshonden, samen met hun begeleiders, namen deel aan een reddingsoefening in Odenval.

Begrotingsconclaaf: de brandweer is ongerust!

28/10/2012 Op maandag 22 oktober vergaderden de ministers om het begrotingsoverleg op te starten.
Omdat de brandweerhervorming nog steeds niet is gerealiseerd, is de brandweer erg ongerust. Wordt de hervorming nog eens verdaagd om te besparen??

Hulpdiensten simuleren aanslag op stembureau's

16/10/2012 In Sint-Maartensberg hielden de hulpdiensten een rampoefening waarbij een aanslag op een stemlokaal werd gesimuleerd.

BVV wil inbreng van de zones in vernieuwd Nationaal Brandpreventieplan van Binnenlandse Zaken

15/10/2012 BVV betreurt de aanpak van het SLIV rond de communicatie en de invoering van het e-loket en bij uitbreiding de volledige aanpak van het Nationaal Brandpreventieplan.

ANPI heeft nieuwe publicatie uit: Brandstichting – criminele brand

12/10/2012 Brandstichting is een zaak die de bedrijfswereld niet onverschillig mag laten. Er bestaan verschillende middelen ter preventie en bescherming tegen de acties van een brandstichter of een vandaal.

Congres Fire Forum 2012

10/10/2012 Op 18 en 19 november 2012 vindt het Fire Forum congres "Fire & Sustainability" plaats in het Egmont Conference Center te Brussel.

Vuurdoop voor reddingswerkers in Nivove

20/09/2012 Het USAR-team, onderdeel van het bekende B-Fast, is gisteren neergestreken in Ninove voor een grootschalige reddingsoefening. Het leegstaande OCMW-rusthuis in de Burchtstraat, fungeerde als realistisch decor.

Jongeren maken kennis met veiligheidsberoepen op tewerkstellingsbeurs

19/09/2012 172 jongeren uit Molenbeek hebben gisteren kennis gemaakt met politieagenten, brandweerlui en
militairen op een speciaal voor hen ingerichte tewerkstellingsbeurs. Hun leraars toonden zich
'verbaasd' over de hartelijke sfeer.

RescueForce kleedt de Belgische brandweer

14/09/2012 In juli is RescueForce de officiële leverancier geworden van de brandweeruniformen voor alle brandweerlieden.

FSE opleiding Rook- en Warmteafvoer

10/09/2012 RWA is belangrijk voor het garanderen van een veilige evacuatie van personen bij brand, de veilige interventie van de hulpdiensten en het beperken van rookschade. De berekening van RWA-systemen kan gebeuren met behulp van handmatige berekeningsmethoden of met behulp van computermodellen. UGent organiseert een opleiding met het doel de achtergrond van deze methoden grondig uit te leggen en het correcte gebruik ervan bij te brengen en toe te passen.