Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Het nummer 1722 permanent vanaf 2020

07/06/2019 In de loop van 2020 zal de FOD Binnenlandse Zaken het nummer 1722 permanent gebruiken voor niet-dringende oproepen naar de brandweer. Er zal ook een nationaal e-loket worden opgericht om deze niet-dringende interventieoproepen via smartphone, computer of tablet te behandelen.

Drie nieuwe brandweervoordelen

03/06/2019

Wist je dat we terug drie nieuwe brandweervoordelen mogen aanbieden?
Op onze voordeelpagina kan je reeds 25 verschillende voordelen terugvinden.

Memorandum Netwerk Brandweer

01/06/2019 Het Netwerk Brandweer schuift 10 prioriteiten naar voor die van de volgende regeringen een prioritaire aanpak vereisen voor een brandweer die nog sneller is, nog efficiënter werkt en nog dichter bij de burger en de samenleving staat

Crisiscentrum coördineert Europees CBRNe project

29/04/2019 De komende drie jaar coördineert het Crisiscentrum het Europese CBRNe project ‘Bullseye’. De kick-off van het door de EU gefinancierde project werd gegeven op 8 april 2019 in Warschau.

Een nieuw logo voor het Crisiscentrum

29/04/2019

Het Crisiscentrum gaat een nieuwe richting uit in het kader van de visie 2020. Daarom is er gekozen voor een logo dat uitstraalt waar het Crisiscentrum voor staat.

In weer en wind: De brandweer is er voor u!

15/03/2019 De aangekondigde storm van zondag 10 maart liet een spoor van vernieling achter zich. Tijdens de storm en de daaropvolgende dagen zette de Vlaamse Brandweer alles op alles om hulp te bieden aan de slachtoffers van de harde wind. In het totaal rondden we bijna 20.000 interventies af. Op het hoogtepunt van de storm waren 3864 manschappen tegelijk aan de slag en werden 877 voertuigen ingezet.

Fiscale vrijstelling tot 6.000 euro voor vrijwilligers van hulpverleningszones en van Civiele Bescherming.

21/02/2019

Donderdag 14 februari 2019 heeft het Parlement het wetsvoorstel goedgekeurd dat ertoe strekt de toelage die aan de vrijwilligers van de hulpverleningszones en van de Civiele Bescherming wordt toegekend, fiscaal vrij te stellen tot 6.000 euro.


een blik achter de schermen van het Crisiscentrum

22/01/2019

Vanaf maandag 28 januari start er een nieuwe reeks op Eén. Deze nieuwe reeks ganaamd De veiligheid van het land  biedt een exclusieve blik achter de schermen van het Crisiscentrum van de FOD Binnenlandse Zaken en volgt van daaruit mee hoe beleidsmakers, overheden en operationele diensten samenwerken om te zorgen dat iedereen in ons land – van inwoner tot bezoeker, van festivalganger tot koning – zich veilig kan voelen.

Overlijden ere-cdt René Vandenhoudt

05/12/2018

Met droefheid melden we het overlijden van René Vandenhoudt. 

René is ere-cdt. Brandweer Lommel (Hulpverleningszone Noord-Limburg) en erelid van de toenmalige KBBF-Nederlandstalige vleugel (nu BVV). 

Bekijk het overlijdensbericht (pdf)

De begrafenis zal plaatsvinden op zaterdag 8 december.

Er wordt samengekomen om 12.15 uur in post Lommel en om 12.30 uur aan de kerk van Lommel-Centrum voor de begrafenisplechtigheid. 

Namens BVV wensen we de echtgenote, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe.

Brandweertoets: de resultaten

26/10/2018

BVV nam het initiatief voor een grootschalig wetenschappelijk onderzoek om te weten te komen hoe het personeel 'de brandweer' beleeft

Op het Brandweercongres van 19 oktober werd het onderzoek gepresenteerd door Elke Claessens (Universiteit Antwerpen), in een plenaire sessie met 240 aanwezige congresdeelnemers.

Na ons geslaagd brandweercongres ‘back2basics’ op 19 en 20 oktober 2018 en de uitleg van onze onderzoekster Elke Claessens (Universiteit Antwerpen) willen wij je namens Brandweervereniging Vlaanderen (BVV) deze primeur bezorgen . Hierbij willen we je ook uitdrukkelijk vragen om deze boodschap verder te verspreiden.

De Vlaamse brandweertoets, die gebaseerd is op representatieve cijfers, geven ons een foto wat er leeft in onze zones. Met dit gegeven kunnen alle stakeholders aan de slag. Elk op zijn eigen snelheid en vermogen. Ook wij als BVV gaan thematisch de items communiceren via ons vakblad De Brandweer(mv).

Kalender

Geen kalender activiteiten aanwezig.