Brandweer en Familiehulp werken samen aan verhoging brandveiligheid

Na de succesvolle lancering van het Brandweer Informatie Centrum waarmee nu 1500 leerlingen jaarlijks bereikt worden, was het tijd om een nieuwe, grote doelgroep aan te spreken: de ouderen. Om hen echter effectief te bereiken is beslist om een samenwerking aan te gaan met Familiehulp.

Familiehulp heeft de kennis van brandveiligheid opgenomen in het lessenpakket van haar 12.000 medewerkers. Op termijn zal elke medewerker deze cursus gevolgd hebben en zijn of haar kennis kunnen delen met de gemiddeld 20 gezinnen waar zij langs komen.

 

Brandweer Antwerpen gaat nu op zoek naar nieuwe partners die zij kunnen helpen opleiden om zo nieuwe gezinnen een veiliger thuis te bieden.

Het lessenpakket is opgebouwd uit 4 grote delen

  1. Cijfers en feiten: Waarom is bewustwording over brand(on)veiligheid belangrijk?
  2. Preventieve maatregelen: Vaak zijn dit (kleine) tips en tricks die ons dagelijks leven veel veiliger maken
  3. Wat als het toch brandt: Hoe gebruik je kleine blusmiddelen, het deksel van een kookpot, een branddeken,... Wie weet zo voor de vuist weg hoe een brandblusapparaat werkt? Oefening baart kunst, ook voor het gebruik van een brandblusser...
  4. Observatieopdracht tijdens stage: Feedback over het resultaat om brand(on)veiligheid aan te kaarten: kleine aanpassingen in het dagelijkse leven en een beperkte financiële inspanning kunnen een groot verschil maken.

Het lessenpakket staat ter beschikking voor alle korpsen die lokaal een project willen opzetten met de medewerking van verpleegkundigen en thuiszorg.

Terug