Onze Belgische brandweermannen op de World Police & Fire Games 2017!

Op vrijdag 4 augustus, zijn zo’n 21 brandweermannen uit de hulpverleningszones Antwerpen, Vlaams-Brabant West, Brussel, Fluvia en Chièvres richting Los Angeles vertrokken, om aan de World Police & Fire Games (W.P.F.G.) 2017 deel te nemen. 

Van 6 augustus tot en met 16 augustus krijgen zij de kans om hun sportprestaties onder de aandacht te brengen in meer dan 70 disciplines, gaande van taekwondo tot de Ultimate Firefighter. 

Dit tweejaarlijkse sportevenement verzamelt elke editie meer dan 12.000 hulpverleners, brandweerlui, politieagenten, cipiers, douaneagenten ... vanuit de hele wereld. In 2015 waren er in Washington ongeveer 50.000 toeschouwers om de deelnemers aan te moedigen. Niet minder dan 1.600 medailles werden uitgereikt. Daarvan gingen er 25 medailles naar onze Belgische helden.

De Brusselse brandweer (D.B.D.M.H.) won in 2015 liefst 9 medailles tijdens de W.P.F.G. te Washington. In september 2016 heeft het 6 koppige team van hulpverleningszone Vlaams-Brabant West de eerste prijs op de “Belgian Fire Games" gewonnen. Deze wedstrijd, georganiseerd door de Algemene Directie Civiele Veiligheid (F.O.D. Binnenlandse Zaken) in nauwe collaboratie met de Nationale vereniging tegen brand- en diefstal preventie (ANPI) heeft tot doel de samenwerking tussen de verschillende Belgische hulpverleningszones te stimuleren. De eerste prijs, gesponsord door ANPI, was een zesvoudig ticket voor de World Police & Fire Games 2017. 

In het verleden, hebben andere deelnemende Belgen medailles in de wacht geslepen. Sindsdien zijn onze verwachtingen groot. 

Om onze Belgische delegatie te ondersteunen en om hun prestaties op te volgen,  kan u terecht op: 

Terug