Netwerk Brandweer staat op de kaart!

Op 4 juli wordt met Netwerk Brandweer een nieuwe brandweerorganisatie op de kaart gezet!

Een netwerk bestaat uit mensen die willen bouwen aan een gezamenlijk doel. Zo is Netwerk Brandweer de uiting van de wens om de organisatie van de brandweer naar een hoger niveau te brengen, onderlinge hulp en solidariteit tussen zones eenvoudig mogelijk te maken en de veiligheid en hulp voor de burgers te garanderen.  


De vertegenwoordigers van de zones, de zonecommandanten, geven, samen met de gemeenten in Vlaanderen, vertegenwoordigd door het VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten),  het signaal om voor een (brand)veiligere samenleving te gaan. Met Netwerk Brandweer  krijgt dit intiatief vorm. De Vlaamse zones en VVSG spreken deze wens formeel uit, door toe te treden tot Netwerk Brandweer.
We delen  hier met u het persbericht van Netwerk Brandweer en VVSG.

De BVV heeft tot doel jullie zo correct en zo volledig mogelijk te informeren. Het tijdschrift 'De brandweer [m/v]' is daarvoor hét middel bij uitstek.  De volgende editie (nr 559) zal met enige vertraging verschijnen. Dit laat ons toe om de informatie die op 4/7 gedeeld wordt erin te verwerken en een aantal vragen nu reeds te beantwoorden door Netwerk Brandweer aan het woord te laten. We verzekeren jullie dus hierbij dat het tijdschrift eraan komt, enkel iets later dan gewoonlijk.

Vanuit BVV willen we de zonecommandanten en de VVSG feliciteren met Netwerk Brandweer. De constructieve idee achter deze krachtenbundeling opent nieuwe perspectieven en mogelijkheden en daar verheugen we ons op! 

BrandweerVereniging Vlaanderen

Terug