September 2017 - Start opleiding Adviseur Gevaarlijke Stoffen

In september 2017 gaat een nieuwe postgraduaatopleiding Adviseur Gevaarlijke Stoffen van start. De opleiding wordt georganiseerd door de Universiteit Antwerpen en Campus Vesta.

De lessen worden in regel op vrijdag georganiseerd, tenzij docenten of bezoeklocaties het anders vereisen.

Alle ingeschreven deelnemers dienen een verplichte ingangstest en motivatiegesprek af te leggen. De ingangstest betreft een toetsing van de algemene chemiekennis op niveau bachelor. Het motivatiegesprek gaat de betrokkenheid van de kandidaat na met betrekking tot gevaarlijke stoffen en incidentbestrijding. Er wordt eveneens gepeild naar de beschikbaarheid van de kandidaat voor eventuele deelname in de AGS-wachtdienst.

Informatie en inschrijvingsdocumenten kunnen bekomen worden via Annick Isabeaux van Campus Vesta. Er vindt een vrijblijvende informatiesessie plaats op maandag 15 mei 2017 om 19u30 op Campus Vesta (Oostmalsesteenweg 75, Ranst).

De uiterste inschrijvingsdatum is 16 juni 2017. Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden en meer informatie op de webpagina van Universiteit Antwerpen.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 8000 euro. Voor medewerkers van de openbare brandweer en Civiele Bescherming subsidieert het Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) de opleiding zodat de kost voor de werkgever beperkt wordt tot 2000 euro.


Terug