Summer Class 2015 voor officieren

Van 17 tot 21 augustus 2015 loopt de derde editie van onze Summer Class, een intensieve praktijkgerichte opleiding en training voor gevorderde brandweerofficieren.

Het initiatief komt van het KCCE en gaat dit jaar door in samenwerking met het PIVO te Asse. Ook dit jaar worden 24 enthousiaste kandidaten geselecteerd, ditmaal om bijgeschoold te worden over ICS (Incident Command System), Brandbestrijding en CP-OPS. De opleiding is toegankelijk voor zowel Nederlands- als Franstaligen.

 

 

De kandidaat moet:

  • officier zijn in een brandweerkorps;
  • over een zekere operationele ervaring beschikken;
  • gemotiveerd zijn en bereid zijn om de opleiding als interne te volgen;
  • duidelijke belangstelling tonen voor de opleiding van de brandweerdiensten en bereid zijn om de verworven kennis en vaardigheden over te dragen op zijn of haar collega’s;
  • talenkennis: De opleidingen worden in beide landstalen gegeven (passieve kennis noodzakelijk).

Het inschrijvingsgeld voor de deelnemer ligt op maximum 1.000 euro (te betalen door de zone, het korps of de bevoegde overheid); de overige kosten worden door het KCCE op zich genomen.

Geïnteresseerde kandidaten kunnen zich inschrijven via een formulier, en dit tegen uiterlijk 31/05/2015. Kandidaturen mogen overgemaakt worden aan mevrouw Laurence Gilain.

Terug