Twee collega's uit Luik komen om het leven bij een interventie

Twee brandweermannen uit Luik, Yves Peeters en Christian Dejardin, zijn vrijdag 9 mei om het leven gekomen na een interventie. Ze waren opgeroepen voor een zwaan die vast zat. De brandweerduikers overleden beiden aan een hartaanval. 

De BVV wenst in naam van haar leden, de nabestaanden, vrienden en de Luikse collega's veel sterkte toe. Ons hart en onze gedachten gaan naar de slachtoffers en hun familie. We denken ook aan de naaste collega's en ploegleden van Yves en Christian. De schok van deze gebeurtenis treft alle brandweermannen.

De Luikse brandweercollega's hebben een rouwkapel opgesteld in de kazerne waar ze tot de begrafenis waken over hun overleden collega's. De rouwkapel is 24/24 toegankelijk, behalve tussen 17u en 19u wanneer deze gereserveerd is voor de familie.

De afscheidsplechtigheid vindt plaats op woensdag 14 mei om 10u. De brandweerdelegaties verzamelen in uniform tussen 8u30 en 9u30 op het adres Boulevard de la Constitution (ter hoogte van het kruispunt met de Rue Ransonnet) te Luik

Er wordt gevraagd aan de brandweerdelegaties om hun komst te melden aan cdt. Fanuel (0477/77.90.00).

De religieuze plechtigheid vindt plaats om 10u in de hoofdkazerne, Rue Ransonnet 5 te 4020 Luik.

Lees hier het rouwbericht.

Terug