PERSBERICHT Brandweercongres 2010 staat in teken van beslissen onder druk

PERSBERICHT 6/10/2010

Op zaterdag 9 oktober houdt BrandweerVereniging Vlaanderen (BVV) haar tweejaarlijks brandweercongres. Dit jaar vindt het BVV congres plaats in de evenementenhal Schiervelde te Roeselare.


Het BVV congres, met aansluitende brandweerbeurs, staat in het teken van beslissen en handelen onder tijdsdruk. Voor hulpverleners is dit een dagelijkse realiteit. Het redden van mensenlevens en handhaven van gebouwen gaat immers gepaard met een grote druk om snel de juiste beslissingen te nemen. En dit is niet zonder risico. Het valt te betreuren dat de meeste brandweerslachtoffers vallen bij binnenbranden. Daarom staat op dit congres de volgende vraag centraal: “Hoeveel risico mogen hulpverleners nemen om een gebouw te redden?”.

BrandweerVereniging Vlaanderen wil via haar congres Vlaamse brandweerkorpsen instrumenten aanreiken om het handelen tijdens interventies aan te passen aan de dynamiek van het incident, de tijdsdruk, de risico’s, de beschikbare informatie en de kennis en ervaring.

Na het congres is er een brandweerbeurs gepland waar een 35-tal leveranciers hun producten en diensten zullen voorstellen aan het brandweerpubliek. Er staan ook demonstraties en workshops op het programma. De beurs biedt de gelegenheid aan hulpverleners en leveranciers van brandweervoertuigen, kledij, radio's, en dergelijke, om in een gemoedelijke sfeer samen te komen.

Het BVV congres 2010 werd mede mogelijk gemaakt door de leden van Agoria Fire Technologies, de multisectorfederatie van de technologische industrie.

Contactpersoon: Gloria Ishiekwene
Mobile : 0492 91 29 83
Mail: info@brandweervlaanderen.beTerug