Defilé (Brussel)

Defilé

Ongeveer 80 jonge brandweerlieden uit het hele land defileren te voet, aan de kop van de colonne van de burgerlijke hulpdiensten. Ze worden gevolgd door de detachementen van de politie, de douane, de Civiele Veiligheid, B-Fast, Volksgezondheid en het Rode Kruis. Het defilé vindt plaats tussen 16u en 17u30 op het Paleizenplein.

De volgende zones zullen deelnemen met brandweervoertuigen :
Zone Taxandria, Zone Kempen, Zone Rivierenland, Zone Zuid-West Limburg en brandweer Brussel

Daarnaast kan u in het Veiligheidsdorp op de Zavel en in de Regentschapsstraat terecht.

De slogan is "Uw veiligheid, ons beroep" (#2107). De FOD wil zo de verschillende veiligheidsberoepen laten ontdekken: agenten van de Civiele Bescherming, diefstal- of brandpreventieadviseurs, operators 112, gemeenschapswachten … Ze nemen allen deel om hun passie voor deze beroepen die ten dienste staan van de medeburgers, te delen met de bezoekers. De jonge brandweerlieden en de hulpverleningszones vervoegen hen om alle burgerlijke hulp- en veiligheidsdiensten te vertegenwoordigen.

Er zijn verschillende activiteiten, voor jong en oud: waterspelen/ontzetting/reanimatie met de jonge brandweerlieden, duikdoop met de duikers van de Civiele Bescherming, redding door hondengeleiders, interventievoertuigen van de hulpverleningszones, op doel schieten, diefstal- en brandpreventie, voorbereiding op noodsituaties, …Terug