Ir Bert Thoelen

Ir Bert Thoelen

Bert is afgestudeerd aan de KU Leuven als Ingenieur in de Landbouwwetenschappen, specialisatie fytofarmacie. In zijn 30-jarige loopbaan bij BIG heeft hij zich weten te onderscheiden als expert inzake het opstellen van adviezen bij incidenten met gevaarlijke stoffen. Hij heeft in die jaren altijd met veel enthousiasme zijn kennis doorgegeven aan de jongere collega’s. Hij is een ervaren lesgever en geeft zowel opleiding aan de brandweerscholen als opleidingen op maat voor de industrie.

Daarnaast heeft Bert meer dan 15 jaren dienst als vrijwillig brandweerman bij Hulpverleningszone Kempen en is hij al evenveel jaren actief als Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS). In deze laatste functie wordt er herhaaldelijk beroep op hem gedaan bij incidenten met gevaarlijke stoffen zoals bijvoorbeeld tijdens het treinincident te Wetteren of de ontploffing bij Indaver.

De praktijkkennis en ervaring die hij heeft opgebouwd als brandweerman en AGS is een absolute meerwaarde voor de databank van BIG en voor de producten en diensten die BIG aanbiedt aan de hulpverleners.
 


BIG

Workshops gegeven door deze spreker: