Judy Jeevarajan

Judy Jeevarajan, Ph.D

Dr. Judy Jeevarajan is onderzoeksdirecteur elektrochemische veiligheid voor Underwriters Laboratories (UL). Met meer dan 23 jaar ervaring op het gebied van batterijen en een primaire focus op de lithium-ion chemie, is ze gespecialiseerd in batterij veiligheidsonderzoek, inclusief veiligheid trends in verouderde li-ion cellen en -modules, het verloop van thermal runaway in lithiumbatterij systemen, brandblussers voor li-ion batterij branden en veiligheid van consumenten batterijen.

Dr.Jeevarajan is werkzaam in de technische werkgroep voor normalisatie-instellingen zoals Underwriters Laboratories (UL), Society of Automotive and Aerospace Engineers (SAE), International Civil Aviation Organization / Society of Aerospace Engineers (ICAO / SAE), International Electrotechnical Commission (IEC ), en het American Institute of Aeronautics and Astronautics (AIAA), onder anderen.

Dr. Jeevarajan werkte eerder bij National Aeronautics and Space Administration-Johnson Space Center (NASA-JSC) in Houston, Texas, waar ze de groepsleider was voor batterij veiligheid en geavanceerde technologie. Dr. Jeevarajan vertegenwoordigde ook de batterij groep op alle NASA-veiligheids panels en leidde het werk rond geavanceerde batterijtechnologie met een speciale focus op de veiligheidsverbeteringen. Dr. Jeevarajan is onder haar vele opdrachten ook medevoorzitter van de Battery Safety Council met de National Transportation Safety Board (NTSB), VS. Dr. Jeevarajan is een veel geciteerde specialist op het gebied van batterij veiligheid en heeft meer dan 125 presentaties gegeven op conferenties en heeft talloze NASA-prijzen gewonnen.

 Workshops gegeven door deze spreker: