Wim D’haeveloose

Wim D’haeveloose

Hallo iedereen, hierbij stel ik mezelf even voor. 
Ik ben D’haeveloose Wim, 42 jaar en papa van een plusdochter van 16 jaar en een zoontje van 7.
Ik woon samen met mijn vrouw en kinderen in Vichte. 

De brandweer microbe van mijn pa was blijkbaar zeer besmettelijk, want als kind was ik reeds zeer geïnteresseerd in hetgeen de brandweer deed. 
Ik startte mijn brandweer carrière in het korps van Anzegem in het jaar 1996, als 18 jarige jonge knaap.Dit als vrijwillig brandweerman.
 Tal van cursussen volgden waardoor ik in 2007 bevorderd werd tot korporaal. In 2011 was er plaats voor een sergeant en kon ik doorstromen naar het middenkader van de brandweer Anzegem. 
Ondertussen zat ik niet stil en deed ik mee aan de proeven om van mijn passie mijn beroep te maken en werd ik zo op 1 september 2009 beroepsbrandweerman bij de brandweer van Kortrijk. 
Op 2015 kwam de hervorming van de brandweer waardoor er geen 2 verschillende graden konden gedragen worden binnen 1 zelfde hulpverleningszone, waardoor ik, bij de post Vichte (die ook door de hervorming nu zo werd genoemd) terug naar brandweerman werd teruggeplaatst. 
Mijn mentor zei me toen, “een veldslag verloren, is niet de hele oorlog verloren”, waardoor ik niet bij de pakken bleef zitten en in het jaar 2016 meedeed met de bevorderingsexamens van sergeant, om zo binnen HVZ Fluvia opnieuw sergeant te kunnen worden. Zo werd ik in 2016 opnieuw sergeant. Ook sta ik momenteel op de wervingsreserve na een geslaagd examen voor adjudant in HVZ Fluvia. 

Ik kreeg van de zone tal van mooie opportuniteiten, zoals zetelen in de postcoördinatie van de gloednieuwe post Belgiek. De eerste 2 brandweerposten (Deerlijk en Vichte), sedert de hervorming, die samensmelten in een nieuwe kazerne. Daar ben ik verantwoordelijk voor het luik materiaal.
Ook in de post Kortrijk ben ik een bezige bij, waarbij ik verschillendeprojecten trek, zoals digicoach, planner van het zonaal Competentie Centrum,verantwoordelijke voor DGH binnen de post, enz….

Ondertussen volgde ik ook de verschillende CFBT - instructeurs cursussen, waardoor ik momenteel instructeur ben in de attack-cell, T-cell en Large Volume Cell. 
 Workshops gegeven door deze spreker: