Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Unieke brandweertoets zorgt voor groei in de brandweer

04/07/2017

  Twee jaar geleden hervormde het volledige brandweerlandschap, waardoor de zonewerking het daglicht zag. Nu – 2 jaar later – is het landschap nog steeds in verandering. Ook BVV verandert en gaat daarom terug naar de bron van haar bestaan: kennis delen en netwerken voor mensen die een hart hebben voor de brandweer. De brandweertoets – een unicum in Vlaanderen – is hier een mooi voorbeeld van. 

Netwerk Brandweer staat op de kaart!

04/07/2017 Op 4 juli wordt met Netwerk Brandweer een nieuwe brandweerorganisatie op de kaart gezet!

Vanaf 04 juli volgt belangrijke informatie voor de brandweer via onze nieuwsbrief/twitter/FB

03/07/2017

Op 4 juli zal belangrijke informatie voor en over de brandweer meegedeeld worden.

Vraag uit het veld: van Civiele Bescherming naar een brandweerzone?

28/06/2017

De BVV volgt de problematiek van de Civiele Bescherming van nabij. Waar we kunnen willen we zorgen dat hulpverleners die ons een vraag stellen een zo eerlijk en vooral juist antwoord ontvangen.

Wereldwijde cyberaanvallen: Ook bij ons!

28/06/2017

Ook in ons land zijn bedrijven getroffen door cyberaanvallen. We kunnen ervan uitgaan dat de hulpverleningszones mogelijks ook mails ontvangen die onze systemen kunnen platleggen. Wees dus voorzichtig met berichten die u opent!

Brandweer, ziekenwagen of politie oproepen kan voortaan via de app 112 BE

23/06/2017 Grootste voordeel: dankzij de nieuwe toepassing weten de hulpdiensten onmiddellijk de exacte locatie van wie hulp inroept. 

Brandweer test nieuwe cartografie voor natuurbranden uit

19/06/2017 Het NGI heeft het initiatief genomen om samen met de hulpdiensten, ASTRID, Binnenlandse zaken, de Agentschappen van Natuur en Bos, en Defensie een piloot-applicatie ‘Cartografie voor Natuurbranden’ te ontwikkelen. 

Technische school - afdeling houtbewerking - maakt rookhuisjes voor demonstraties op evenementen

15/06/2017 De leerlingen van de afdeling Houtbewerking van het Provinciaal Instituut voor Secundair Onderwijs (PISO) in Tienen hebben “rookhuisjes” ontwikkeld voor Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant). De ideale tool om het belang van voldoende rookmelders en een vluchtplan bespreekbaar te maken.

Landelijke thuiszorg werkt samen met brandweer

15/06/2017 Landelijke Thuiszorg, een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, organiseert jaarlijks, i.s.m. VDAB 4 opleidingen tot verzorgende/zorgkundige in de 3 opleidingscentra te Wijgmaal, Herentals en Bilzen.

Slimme gebouwen kunnen in de toekomst zelf een brand blussen

15/06/2017 Brandveiligheidsexpert José Luis Torero ontwikkelt een systeem dat gebouwen in staat stelt om op basis van meetgegevens een brand automatisch te controleren.