Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Waterbeheerders ontmoeten hulpdiensten

02/03/2011 Gouverneur Cathy Berx nodigt waterbeheerders en hulpdiensten uit op een "waterrondleiding" door de provincie.

Brandweerinformatiecentrum Antwerpen opent vandaag officieel zijn deuren

22/02/2011 Deze voormiddag 22 februari 2011 opende het BIC Brandweer Informatie Centrum in aanwezigheid van burgemeester Patrick Janssens en schepen voor onderwijs Robert Voorhamme de deuren.

Persbericht Subsidie voor de aankoop van brandweermateriaal

18/02/2011 Autonome brandweerzone's maken eveneens aanspraak op een subidie van 75% voor de aankoop van brandweermateriaal. Dat heeft de ministerraad op initiatief van minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom beslist.

Overheidsopdracht gelanceerd voor kazuifels

18/02/2011 Op 16 februari 2011 is een overheidsopdracht gelanceerd door de FOD Volksgezondheid voor de productie en levering van hesjes voor de 5 operationele disciplines zoals beschreven in de Ministeriële Omzendbrief NPU-4 van 30 maart 2009 betreffende de de werking van de disciplines in omstandigheden van rampen.

Persbericht ASTRID raadt brandweerkorpsen aan alarmeringsterminals regelmatig te testen

18/02/2011 Naar aanleiding van de brand in Langemark-Poelkapelle op maandag 14 februari wil ASTRID u graag informeren over het verloop van pagingoproepen.

Universiteit leidt adviseurs gevaarlijke stoffen op

14/02/2011 Op 14 februari 2011 stelden minister Annemie Turtelboom en gouverneur Cathy Berx de opleiding Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) voor. Om de gevolgen van chemische incidenten zo beperkt mogelijk te houden, lanceert de Universiteit Antwerpen dit postgraduaat in samenwerking met Campus Vesta, brandweer, bedrijfsleven en het Kenniscentrum voor Civiele Veiligheid.

Een nieuw logo voor ASTRID

31/01/2011 In 10 jaar tijd is ASTRID uitgegroeid tot een volledig geïntegreerd communicatienetwerk dat de hulp- en veiligheidsdiensten in heel België verbindt. In 2011 zetten ze die evolutie voort. Nog duidelijker, nog krachtiger, met een nieuw logo.

Brandweer Sint-Niklaas verliest brandweercollega

19/01/2011

Brandweervereniging Vlaanderen betuigt met droefheid haar medeleven aan de familieleden en brandweercollega’s van Johan Van Ursel, Kpl bij BW Sint-Niklaas, die op 19 januari overleden is.

ANPI vestigt aandacht op brandgevaren van werken met hittepunt

19/01/2011
ANPI , de Nationale Vereniging voor brand- en diefstalbestrijding vzw, vestigt de aandacht op de brandgevaren van werken met hittepunt en de rol van de vuurvergunning als preventiemiddel door de uitgave van hun publicatie "Werken met hittepunt – De vuurvergunning".

Officiële FIST-opleiding heeft vorm

11/01/2011

Na enkele jaren van inhoudelijke besprekingen en overleg heeft de officiële FIST-opleiding eindelijk vorm gekregen. Op deze wijze is een eerste stap gezet om FIST op een officiële manier te organiseren en een plaats te geven binnen de toekomstige zones.