Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Brandweer in (ludieke) actie

27/12/2012

De Gangnam Style: sommigen zijn er fan van, anderen krijgen er de kriebels van... De brandweer van Zottegem hoort zeker tot de eerste groep!

 

Beste wensen voor 2013!

24/12/2012

BVV wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar toe!

Zoals de traditionele kerst- en nieuwjaarswensen horen te zijn, hopen we dat jullie het volgende jaar mogen ingaan met een goede gezondheid, zowel voor jullie persoonlijk als voor jullie dierbaren.

Een speciale gedachte gaat uit naar alle hulpverleners die in deze periode van het jaar de feestdagen niet doorbrengen met vrienden en familie. Zij zullen paraat staan om andere families te helpen die in deze dagen in moeilijkheden terecht komen. We wensen hen rustige dagen en nachten toe in het gezelschap van hun collega's.

Veroorzaakt gescheiden riolering extra wateroverlast?

19/12/2012 “Straten met gescheiden rioleringen lopen sneller onder water”, meent Bernard Diopere van de brandweer van Torhout. “Klopt niet”, zegt Berthold Meers van de VMM. “Niet het scheiden van rioleringen veroorzaakt meer wateroverlast, maar wel de intensiteit van de neerslag en de staat van de riolering.” Wie heeft gelijk?

Wensballonnen en vuurwerk: veiligheid eerst!

13/12/2012 De wensballon wordt steeds populairder en is de hype van de komende eindejaarsfeesten. Het gebruik ervan is echter niet zonder gevaar, met als belangrijkste: brandgevaar. De FOD Economie wil ook dit jaar de aandacht vestigen op het veilig en correct gebruik van feestvuurwerk.

Wijziging van verschillende besluiten inzake het toeristische logies en het statuut van de reisbureaus

10/12/2012 Vandaag verscheen in  het Belgisch Staatsblad het besluit van de Vlaamse Regering van 5 oktober 2012 tot wijziging van verschillende besluiten inzake het toeristische logies en het statuut van de reisbureaus.

Oproep tot medewerking aan experiment m.b.t. CP - OPS

07/12/2012

In de maand januari wordt een experiment georganiseerd om de werking van de CP-OPS te evalueren. Bedoeling is om na te gaan welke mogelijke verbeteringen we kunnen doorvoeren in de werking ervan.

Voor dit experiment doe ik een oproep voor kandidaten - deelnemers. In totaal zijn er ongeveer 40 deelnemers  nodig en een aantal observatoren.

Er zijn verschillende data, maar telkens gaat het experiment door in één van de provinciale brandweerscholen. Het experiment duurt een halve dag en de kandidaat doet telkens mee aan 2 oefeningen.

Meer info is terug te vinden op deze pagina.

Kandidaat deelnemers/observatoren kunnen via deze weg inschrijven.

Van harte bedankt,

Bert Brugghemans

Kpt-Cdt Brandweer Antwerpen

Brandweer Tielt wint Belgische brandpreventieprijs

27/11/2012 De brandweer Tielt en de brandweerzone Midwest hebben met hun train-de-trainer-project voor OCMW-medewerkers de Belgische Brandpreventieprijs gewonnen.

Protocol schept duidelijkheid over taken bij rampen

27/11/2012 Bij het bedrijf Prayon Rupel vond gisteren een rampoefening plaats waarbij brandweer en andere hulpdiensten betrokken waren maar ook politie en parket.

Nieuwe verplichtingen mbt rookmelders in huurwoningen

23/11/2012

Vanaf 1 januari 2013 gelden nieuwe verplichtingen mbt rookmelders in huurwoningen.  Meer informatie over de verplichtingen en de bijkomende richtlijnen kunnen jullie vanaf nu terugvinden op deze website. Particulieren kunnen deze informatie raadplegen op deze pagina.

 

Enkel brandweerwagen met dringend opdracht mag door het rood rijden

22/11/2012 Hulpverleners mogen niet op elk moment te snel rijden, zo zegt Bruno Van Den Broeck, commandant bij het korps van Asse.