Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Oproep tot medewerking aan experiment m.b.t. CP - OPS

07/12/2012

In de maand januari wordt een experiment georganiseerd om de werking van de CP-OPS te evalueren. Bedoeling is om na te gaan welke mogelijke verbeteringen we kunnen doorvoeren in de werking ervan.

Voor dit experiment doe ik een oproep voor kandidaten - deelnemers. In totaal zijn er ongeveer 40 deelnemers  nodig en een aantal observatoren.

Er zijn verschillende data, maar telkens gaat het experiment door in één van de provinciale brandweerscholen. Het experiment duurt een halve dag en de kandidaat doet telkens mee aan 2 oefeningen.

Meer info is terug te vinden op deze pagina.

Kandidaat deelnemers/observatoren kunnen via deze weg inschrijven.

Van harte bedankt,

Bert Brugghemans

Kpt-Cdt Brandweer Antwerpen

Brandweer Tielt wint Belgische brandpreventieprijs

27/11/2012 De brandweer Tielt en de brandweerzone Midwest hebben met hun train-de-trainer-project voor OCMW-medewerkers de Belgische Brandpreventieprijs gewonnen.

Protocol schept duidelijkheid over taken bij rampen

27/11/2012 Bij het bedrijf Prayon Rupel vond gisteren een rampoefening plaats waarbij brandweer en andere hulpdiensten betrokken waren maar ook politie en parket.

Nieuwe verplichtingen mbt rookmelders in huurwoningen

23/11/2012

Vanaf 1 januari 2013 gelden nieuwe verplichtingen mbt rookmelders in huurwoningen.  Meer informatie over de verplichtingen en de bijkomende richtlijnen kunnen jullie vanaf nu terugvinden op deze website. Particulieren kunnen deze informatie raadplegen op deze pagina.

 

Enkel brandweerwagen met dringend opdracht mag door het rood rijden

22/11/2012 Hulpverleners mogen niet op elk moment te snel rijden, zo zegt Bruno Van Den Broeck, commandant bij het korps van Asse.

Zware brand op bedrijvensite

19/11/2012 Een zware brand heeft zaterdagnacht de bedrijvensite Inmabo in industrieterrein Zwaarveld zo goed als volledig in de as gelegd.

Oproep tot verzamelen informatie over incidenten met isolatiematerialen

19/11/2012 Naar aanleiding van enkele ernstige branden met isolatiemateriaal in buitenwanden van nieuwe gebouwen in het buitenland, werd er een internationale werkgroep opgestart.

Twee meisjes in ziekenhuis na CO-intoxicatie

13/11/2012 In Sint-Niklaas is zondagavond een gezin met vier kinderen door CO-vergiftiging in het ziekenhuis opgenomen

Wat te doen bij een industrieel ongeval?

08/11/2012 Vandaag, 8 november 2012, geeft Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet het startschot van een nationale informatiecampagne over het Seveso-risico.

Geachte leden van het kernkabinet,

05/11/2012 De brandweer is zeer ongerust over het uitblijven van concrete engagementen inzake de uitvoering van de hervorming.