Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Hulpdiensten oefenen op ramp bij gasexplosie

04/02/2013 Balen Brandweer, Rode Kruis, civiele bescherming en andere hulpdiensten hebben maandagavond een grote rampoefening gehouden aan camping GT in Balen.

Draaiboek bij panne elektriciteit

04/02/2013 Het gemeentebestuur van Opwijk schreef een draaiboek over wat er moet gebeuren bij een eventuele stroomonderbreking.

Wensbalonnen in heel wat steden verboden

28/01/2013 Verschillende steden verbieden wensballonnen. Dat zijn lampionnen die opstijgen door de warme lucht van een kaarsje eronder.

Alarmverlichting gestuurd door oproepcomputer?

28/01/2013

Brandweer Schoten stelt een praktische vraag waar over bleek, dat na  het versturen van de vraag naar de korpsen toe, nog meer korpsen in geïnteresseerd waren. Daarom hieronder nog eens de vraag en een samenvatting van de antwoorden die ontvangen zijn:

"Brandweer Schoten wil  alarmverlichting plaatsen op in - en uitrit van de kazerne gestuurd door de oproepcomputer. De elektrische voeding is geen probleem, maar  we willen de asfalt niet openbreken enkel en alleen om een stuurdraad te trekken. Zijn er korpsen die dit reeds plaatsten en gebruik maken van een radiogestuurde of telefoongestuurde applicatie?"

Reportage RKK 'Na de brand'

21/01/2013 Hierbij reportage van RKK uit Nederland over mensen die slachtoffer werden van brand, er heelhuids uit kwamen, maar nog lang nadien met de gevolgen moeten leren leven.

Tips van brandpreventieadviseur Claude Monserez i.v.m. CO Intoxicatie

21/01/2013

Brandpreventieadviseur Claude Monserez geeft in een interview tips over het voorkomen van CO intoxicatie:

Bekijk het interview op TV-Oost-Vlaanderen

Doven en doofstommen: probleem om hulpdiensten te bereiken

15/01/2013 Bij agressie of brand, hoe kan een dove of een doofstomme de hulpdiensten bereiken in Europa?

Ambulanciers bedreigd met vuurwapen

14/01/2013 In Antwerpen-Noord heeft een man vrijdagochtend twee ambulanciers die hem kwamen verzorgen, in hun ziekenwagen bedreigd met een vuurwapen.

Studiedag brandveiligheid in zorginstellingen

14/01/2013

op 6 februari 2013 is er een studiedag over brandveiligheid in zorgvoorzieningen in het PIVO te Asse.

Brand is zowel voor particulieren als voor ondernemingen en ouderenvoorzieningen in het bijzonder een zeer groot risico. Bij brand is de schade aan gebouwen en goederen enorm en het kan ook veel menselijk leed als gevolg hebben. Imagoverlies is eveneens een nefast gevolg. Preventie is dus fundamenteel.

 

Mario De Neef leidt eenmaking zone Oost

08/01/2013 Mario De Neef, brandweercommandant van Buggenhout, heeft als zonecoördinator de opdracht gekregen om alle 7 korpsen in de Zone Oost een te maken.