Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Tips van brandpreventieadviseur Claude Monserez i.v.m. CO Intoxicatie

21/01/2013

Brandpreventieadviseur Claude Monserez geeft in een interview tips over het voorkomen van CO intoxicatie:

Bekijk het interview op TV-Oost-Vlaanderen

Doven en doofstommen: probleem om hulpdiensten te bereiken

15/01/2013 Bij agressie of brand, hoe kan een dove of een doofstomme de hulpdiensten bereiken in Europa?

Ambulanciers bedreigd met vuurwapen

14/01/2013 In Antwerpen-Noord heeft een man vrijdagochtend twee ambulanciers die hem kwamen verzorgen, in hun ziekenwagen bedreigd met een vuurwapen.

Studiedag brandveiligheid in zorginstellingen

14/01/2013

op 6 februari 2013 is er een studiedag over brandveiligheid in zorgvoorzieningen in het PIVO te Asse.

Brand is zowel voor particulieren als voor ondernemingen en ouderenvoorzieningen in het bijzonder een zeer groot risico. Bij brand is de schade aan gebouwen en goederen enorm en het kan ook veel menselijk leed als gevolg hebben. Imagoverlies is eveneens een nefast gevolg. Preventie is dus fundamenteel.

 

Mario De Neef leidt eenmaking zone Oost

08/01/2013 Mario De Neef, brandweercommandant van Buggenhout, heeft als zonecoördinator de opdracht gekregen om alle 7 korpsen in de Zone Oost een te maken.

Brandweer in (ludieke) actie

27/12/2012

De Gangnam Style: sommigen zijn er fan van, anderen krijgen er de kriebels van... De brandweer van Zottegem hoort zeker tot de eerste groep!

 

Beste wensen voor 2013!

24/12/2012

BVV wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar toe!

Zoals de traditionele kerst- en nieuwjaarswensen horen te zijn, hopen we dat jullie het volgende jaar mogen ingaan met een goede gezondheid, zowel voor jullie persoonlijk als voor jullie dierbaren.

Een speciale gedachte gaat uit naar alle hulpverleners die in deze periode van het jaar de feestdagen niet doorbrengen met vrienden en familie. Zij zullen paraat staan om andere families te helpen die in deze dagen in moeilijkheden terecht komen. We wensen hen rustige dagen en nachten toe in het gezelschap van hun collega's.

Veroorzaakt gescheiden riolering extra wateroverlast?

19/12/2012 “Straten met gescheiden rioleringen lopen sneller onder water”, meent Bernard Diopere van de brandweer van Torhout. “Klopt niet”, zegt Berthold Meers van de VMM. “Niet het scheiden van rioleringen veroorzaakt meer wateroverlast, maar wel de intensiteit van de neerslag en de staat van de riolering.” Wie heeft gelijk?

Wensballonnen en vuurwerk: veiligheid eerst!

13/12/2012 De wensballon wordt steeds populairder en is de hype van de komende eindejaarsfeesten. Het gebruik ervan is echter niet zonder gevaar, met als belangrijkste: brandgevaar. De FOD Economie wil ook dit jaar de aandacht vestigen op het veilig en correct gebruik van feestvuurwerk.

Wijziging van verschillende besluiten inzake het toeristische logies en het statuut van de reisbureaus

10/12/2012 Vandaag verscheen in  het Belgisch Staatsblad het besluit van de Vlaamse Regering van 5 oktober 2012 tot wijziging van verschillende besluiten inzake het toeristische logies en het statuut van de reisbureaus.