Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

"Redders in nood" door Eric De Soir

27/06/2013

Redders in nood zet de belangrijkste opvangmethodes op een rijtje en is doorspekt met unieke getuigenissen van slachtoffers en hulpverleners bij de gasontploffing te Gellingen, de aardbeving in Port-au-Prince, de Pukkelpopramp én interventies uit het dagelijkse leven.

 

Problemen met de ledendatabank

21/06/2013

Er zijn momenteel problemen met het opslaan van wijzigingen in de ledendatabank. Dit is van tijdelijke aard en zal zo snel mogelijk rechtgezet worden.

BVV

Overlijden oud-gediende korporaal Astère Van Hee

20/06/2013

Brandweer Merelbeke meldt ons het overlijden van hun korporaal op rust Astère Van Hee.

 

Rampoefening in nog te openen zorgcentrum Bocasa te Heusden-Zolder

20/06/2013 Vanavond werd Bolderberg opgeschrikt door een massale toestroom van hulpvoertuigen. Het ging evenwel om een rampoefening.

BW Zottegem geeft toelichting bij oefening die echte brand werd

20/06/2013 Op vrijdag 7 juni liep een brandweeroefening van de Zottegemse brandweer in de Nijverheidsstraat uit de hand. Hieronder de volledige tekst van de brandweer:

Hasseltse brandweer oefent treinevacuaties

20/06/2013 De brandweer van Hasselt hield gisterenavond een oefening aan de Spoorwegstraat. Daar werd een treinongeval gesimuleerd met een goederen- en een passagierstrein.

Lanxess Rubber heeft volwaardige interventieploeg

17/06/2013 Lanxess Rubber, gevestigd in de Antwerpse haven op grondgebied Zwijndrecht, beschikt voortaan over een goed uitgeruste interventieploeg.

Acht brandweerkorpsen oefenen in leegstaand schoolgebouw

17/06/2013 Op twee verschillende locaties in Brugge werd zaterdag een oefendag gehouden voor brandweerkorpsen van Brugge, De Haan, Gistel, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostkamp, Ruddervoorde en Torhout.

Grote rampoefening bij Fluxys Wuustwezel

16/06/2013 Bekijk de beelden van de rampoefening met automatische blustoestellen.

FiST in de kijker

16/06/2013 Fabienne Vermunicht is supervisor bij FiST, het Fire Stress Team. Op Campus Vesta leidt zij samen met een aantal andere FiST-collega's de FiST-antennes bij de brandweer op. Zij zijn de voelsprieten van een korps, zeg maar.