Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Communicatienetwerk Brandweer en politie gebuisd

28/06/2013 Het communicatienetwerk van de brandweer en de politiediensten laat te wensen over. De top van de lokale politie en minister Milquet luiden de alarmklok.

"Redders in nood" door Eric De Soir

27/06/2013

Redders in nood zet de belangrijkste opvangmethodes op een rijtje en is doorspekt met unieke getuigenissen van slachtoffers en hulpverleners bij de gasontploffing te Gellingen, de aardbeving in Port-au-Prince, de Pukkelpopramp én interventies uit het dagelijkse leven.

 

Problemen met de ledendatabank

21/06/2013

Er zijn momenteel problemen met het opslaan van wijzigingen in de ledendatabank. Dit is van tijdelijke aard en zal zo snel mogelijk rechtgezet worden.

BVV

Overlijden oud-gediende korporaal Astère Van Hee

20/06/2013

Brandweer Merelbeke meldt ons het overlijden van hun korporaal op rust Astère Van Hee.

 

Rampoefening in nog te openen zorgcentrum Bocasa te Heusden-Zolder

20/06/2013 Vanavond werd Bolderberg opgeschrikt door een massale toestroom van hulpvoertuigen. Het ging evenwel om een rampoefening.

BW Zottegem geeft toelichting bij oefening die echte brand werd

20/06/2013 Op vrijdag 7 juni liep een brandweeroefening van de Zottegemse brandweer in de Nijverheidsstraat uit de hand. Hieronder de volledige tekst van de brandweer:

Hasseltse brandweer oefent treinevacuaties

20/06/2013 De brandweer van Hasselt hield gisterenavond een oefening aan de Spoorwegstraat. Daar werd een treinongeval gesimuleerd met een goederen- en een passagierstrein.

Lanxess Rubber heeft volwaardige interventieploeg

17/06/2013 Lanxess Rubber, gevestigd in de Antwerpse haven op grondgebied Zwijndrecht, beschikt voortaan over een goed uitgeruste interventieploeg.

Acht brandweerkorpsen oefenen in leegstaand schoolgebouw

17/06/2013 Op twee verschillende locaties in Brugge werd zaterdag een oefendag gehouden voor brandweerkorpsen van Brugge, De Haan, Gistel, Knokke-Heist, Middelkerke, Oostkamp, Ruddervoorde en Torhout.

Grote rampoefening bij Fluxys Wuustwezel

16/06/2013 Bekijk de beelden van de rampoefening met automatische blustoestellen.