Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Volksgezondheid informeert hulpdiensten over Acrylonitril

24/12/2013 Op 18 december 2013 hebben twee informatiesessies plaatsgevonden voor de hulpdiensten die tussengekomen zijn bij het treinongeval in Wetteren. Deze informatiesessies zijn georganiseerd door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid en het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid (WIV) om meer informatie te verschaffen aan hulpdiensten over acrylonitril. De resultaten zijn geruststellend. Slechts 23% van de geteste niet-rokende hulpverleners zijn blootgesteld aan deze stof tijdens hun interventie in Wetteren.

Brandweer wil rookmelders promoten met roadshow

20/12/2013 Duizend rookmelders wil de brandweer van Roeselare verspreiden. Een grootscheepse campagne moet iedereen ervan bewust maken dat rookmelders levens redden.

Correcte, eerlijke en degelijke informatie blijft ons streefdoel, maar het is niet makkelijk...

20/12/2013 Opnieuw gaan er nieuwe versies rond van het administratief en geldelijk statuut. Deze zijn opgemaakt na de Ministerraad, op datum van 16 december 2013.

Europa tikt Mechelen op de vingers over brandweer

19/12/2013 De stad Mechelen past het statuut van haar beroepsbrandweermannen aan in een 48-uren week. Vijf manschappen die met pensioen gaan, worden toch vervangen.

Vlaming wint scriptieprijs 2013 tijdens zesde Nationale Fire Safety Engineering (FSE)

18/12/2013 Op dinsdag 12 november 2013 is tijdens het Zesde Nationale Congres Fire Safety Engineering (FSE) voor de tweede keer de Scriptieprijs FSE van het IFV en de Vereniging van BrandveiligheidsAdviseurs (VVBA) uitgereikt. De jury kende de prijs toe aan Brecht Debrouwere van de Universiteit van Gent (België) voor zijn scriptie over brandgedrag in energiezuinige woningen.

Brand'NIEUW'statuut

17/12/2013

In dit nieuwsitem brengen we geleidelijk aan verschillende onderwerpen die door onze brandweerspecialisten onderzocht werden.

Let wel: Dit is gebaseerd op de teksten die op 13/12/2013 vrijgegeven zijn. Deze zijn bedoeld om uitleg te geven, maar wijzigingen zijn nog steeds mogelijk. De wijzigingen die ons bezorgd worden zullen we hier zeker aan toevoegen:

Persbericht vanwege mevrouw J. Milquet, minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen

14/12/2013

Joëlle Milquet wil de brandweer geruststellen: "de hervorming van het statuut omvat vooral verbeteringen voor hen, nooit is er sprake geweest om terug te komen op verworven rechten".

Met deze zin begint het persbericht van de minister van Binnenlandse Zaken. We bezorgen u hierbij  de integrale tekst van het persbericht, zoals dit ons bezorgd werd. 

Opmerking: de pagina's 3 en 4 zijn verwisseld van plaats.

 

Groot beveiligingslek in communicatie hulpdiensten

12/12/2013
Er zit een groot beveiligingslek in het communicatienetwerk van de politie en hulpdiensten. Dat bevestigt operator Astrid aan De Tijd. Liefst 15.000 ‘biepers’ zijn niet versleuteld.

Modernisering 112-centrales twee jaar in de koelkast

12/12/2013 Het 112-project dat in elke provincie de noodcentrales van politie en hulpdiensten moet samenbrengen en moderniseren, belandt in de koelkast.

Pluim voor SMS-applicatie van brandweer Noord-Limburg

12/12/2013 Brandweer Noord-Limburg was genomineerd voor de prestigieuze e-gov award voor de innovatieve applicatie sms-oproepservice voor gemeentelijke crisiscellen.