Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Correcte, eerlijke en degelijke informatie blijft ons streefdoel, maar het is niet makkelijk...

20/12/2013 Opnieuw gaan er nieuwe versies rond van het administratief en geldelijk statuut. Deze zijn opgemaakt na de Ministerraad, op datum van 16 december 2013.

Europa tikt Mechelen op de vingers over brandweer

19/12/2013 De stad Mechelen past het statuut van haar beroepsbrandweermannen aan in een 48-uren week. Vijf manschappen die met pensioen gaan, worden toch vervangen.

Vlaming wint scriptieprijs 2013 tijdens zesde Nationale Fire Safety Engineering (FSE)

18/12/2013 Op dinsdag 12 november 2013 is tijdens het Zesde Nationale Congres Fire Safety Engineering (FSE) voor de tweede keer de Scriptieprijs FSE van het IFV en de Vereniging van BrandveiligheidsAdviseurs (VVBA) uitgereikt. De jury kende de prijs toe aan Brecht Debrouwere van de Universiteit van Gent (België) voor zijn scriptie over brandgedrag in energiezuinige woningen.

Brand'NIEUW'statuut

17/12/2013

In dit nieuwsitem brengen we geleidelijk aan verschillende onderwerpen die door onze brandweerspecialisten onderzocht werden.

Let wel: Dit is gebaseerd op de teksten die op 13/12/2013 vrijgegeven zijn. Deze zijn bedoeld om uitleg te geven, maar wijzigingen zijn nog steeds mogelijk. De wijzigingen die ons bezorgd worden zullen we hier zeker aan toevoegen:

Persbericht vanwege mevrouw J. Milquet, minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen

14/12/2013

Joëlle Milquet wil de brandweer geruststellen: "de hervorming van het statuut omvat vooral verbeteringen voor hen, nooit is er sprake geweest om terug te komen op verworven rechten".

Met deze zin begint het persbericht van de minister van Binnenlandse Zaken. We bezorgen u hierbij  de integrale tekst van het persbericht, zoals dit ons bezorgd werd. 

Opmerking: de pagina's 3 en 4 zijn verwisseld van plaats.

 

Groot beveiligingslek in communicatie hulpdiensten

12/12/2013
Er zit een groot beveiligingslek in het communicatienetwerk van de politie en hulpdiensten. Dat bevestigt operator Astrid aan De Tijd. Liefst 15.000 ‘biepers’ zijn niet versleuteld.

Modernisering 112-centrales twee jaar in de koelkast

12/12/2013 Het 112-project dat in elke provincie de noodcentrales van politie en hulpdiensten moet samenbrengen en moderniseren, belandt in de koelkast.

Pluim voor SMS-applicatie van brandweer Noord-Limburg

12/12/2013 Brandweer Noord-Limburg was genomineerd voor de prestigieuze e-gov award voor de innovatieve applicatie sms-oproepservice voor gemeentelijke crisiscellen.

Centrale dispatching krijgt goed rapport

11/12/2013 Zes maanden na de start van de centrale dispatching van de brandweerkorpsen van Asse, Lennik en Opwijk, geven de burgemeesters en korpsoversten de samenwerking een goed rapport.

Limburgse brandweerkorpsen sensibiliseren via ludiek animatiefilmpje

10/12/2013 De Limburgse Brandweerbond (KLBB) en de Provinciale Brandweerschool (PLOT) hebben hun krachten gebundeld met de lancering van een verrassend filmpje met tips voor brandveilige feestdagen.