Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Brand'NIEUW'statuut

17/12/2013

In dit nieuwsitem brengen we geleidelijk aan verschillende onderwerpen die door onze brandweerspecialisten onderzocht werden.

Let wel: Dit is gebaseerd op de teksten die op 13/12/2013 vrijgegeven zijn. Deze zijn bedoeld om uitleg te geven, maar wijzigingen zijn nog steeds mogelijk. De wijzigingen die ons bezorgd worden zullen we hier zeker aan toevoegen:

Persbericht vanwege mevrouw J. Milquet, minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke Kansen

14/12/2013

Joëlle Milquet wil de brandweer geruststellen: "de hervorming van het statuut omvat vooral verbeteringen voor hen, nooit is er sprake geweest om terug te komen op verworven rechten".

Met deze zin begint het persbericht van de minister van Binnenlandse Zaken. We bezorgen u hierbij  de integrale tekst van het persbericht, zoals dit ons bezorgd werd. 

Opmerking: de pagina's 3 en 4 zijn verwisseld van plaats.

 

Groot beveiligingslek in communicatie hulpdiensten

12/12/2013
Er zit een groot beveiligingslek in het communicatienetwerk van de politie en hulpdiensten. Dat bevestigt operator Astrid aan De Tijd. Liefst 15.000 ‘biepers’ zijn niet versleuteld.

Modernisering 112-centrales twee jaar in de koelkast

12/12/2013 Het 112-project dat in elke provincie de noodcentrales van politie en hulpdiensten moet samenbrengen en moderniseren, belandt in de koelkast.

Pluim voor SMS-applicatie van brandweer Noord-Limburg

12/12/2013 Brandweer Noord-Limburg was genomineerd voor de prestigieuze e-gov award voor de innovatieve applicatie sms-oproepservice voor gemeentelijke crisiscellen.

Centrale dispatching krijgt goed rapport

11/12/2013 Zes maanden na de start van de centrale dispatching van de brandweerkorpsen van Asse, Lennik en Opwijk, geven de burgemeesters en korpsoversten de samenwerking een goed rapport.

Limburgse brandweerkorpsen sensibiliseren via ludiek animatiefilmpje

10/12/2013 De Limburgse Brandweerbond (KLBB) en de Provinciale Brandweerschool (PLOT) hebben hun krachten gebundeld met de lancering van een verrassend filmpje met tips voor brandveilige feestdagen.

Brandweerman in kritieke toestand na verkeersongeval

10/12/2013 Brandweer Oudenaarde laat ons weten dat op 9/12 omstreeks 9u30, hun collega Niels Christiaens (21j) betrokken was bij een zeer ernstig eenzijdig verkeersongeval.

Vacature directeur en vacature secretariaat voor BVV

10/12/2013

Binnen BVV zijn 2 vacatures beschikbaar:

 

Onderhandelingen statuut lopen nog steeds verder!

06/12/2013

BVV werd op de hoogte gebracht dat ook volgende week nog verder gesproken wordt over het voorstel van statuut in de het IKW (interkabinettenoverleg). Met name wordt nog meer duiding gevraagd met betrekking tot de budgettaire gevolgen. De Ministerraad zal zich dus niet deze week maar volgende week vrijdag buigen over de definitieve voorstellen.

Kol. Chris Addiers
Voorzitter BVV