Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

170 man volgen infosessies over DGH en VZW's

26/05/2014 Voor de thematische infosessie over DGH en VZW konden we 170 brandweermensen mobiliseren.

Feestelijke inhuldiging van nieuwe multifunctionele AP

18/05/2014

Op maandag 12 mei kon BW Erembodegem hun nieuwe multifunctionele autopomp in dienst nemen, dit met een heuse muziek-/vuur- en lichtceremonie.

Infosessies BVV over het statuut zijn afgerond

16/05/2014

De BVV heeft zijn informatieronde over het nieuwe brandweerstatuut in de vijf provincies afgerond. De presentaties werden gegeven door BVV-voorzitter lt.kol. Chris Addiers, kpt. Bert Heylen en o.lt. Tom Dekeyser. Meer dan 400 brandweermensen van alle rangen en standen hebben de sessies bijgewoond. De infosessies werden afgerond met een pittige vragenronde, waaruit blijkt dat er nog heel wat zaken niet helemaal duidelijk zijn.

Verschillende zones zullen de infosessie op eigen initiatief nog eens herhalen voor het personeel van hun posten. De data hiervan vind je in onze agenda en via de communicatiekanalen van je eigen zone.

De handout van de presentatie vind je hier.

Brandweer Eeklo organiseert informatiesessies voor vrijwilligers

15/05/2014 De brandweer zoekt vrijwilligers en organiseert twee infosessies om kandidaten (m/v) warm te maken voor de job van vrijwillig brandweerman, vrijwillig ambulancier of de combinatie van de beide.

Twee collega's uit Luik komen om het leven bij een interventie

10/05/2014 Twee brandweermannen uit Luik, Yves Peeters en Christian Dejardin, zijn vrijdag 9 mei om het leven gekomen na een interventie. Ze waren opgeroepen voor een zwaan die vast zat. De brandweerduikers overleden beiden aan een hartaanval.

Verwerking van de log-in aanvragen

05/05/2014

Door de massale aanvraag tot toegang tot de website loopt het goedkeuren van de toegangen enige vertraging op. 

Momenteel zijn de aanvragen verwerkt tot en met 10/05 om 12u00u.

Alcoholpercentages verlaagd naar 0,2 promille

30/04/2014

Voor bestuurders van vrachtwagens of autobussen (rijbewijs C of D) is de maximaal toegelaten alcoholconcentratie voortaan 0,2 promille. Dit geldt dus ook voor chauffeurs van brandweervoertuigen of ambulances met een MTM van meer dan 3500 kg.

Dotaties aan de hulpverleningszones en de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

28/04/2014 De ministerraad keurt op voorstel van minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet een voorontwerp van wet goed dat een aantal koninklijke besluiten bekrachtigt rond de dotaties aan de hulpverleningszones en de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Brandweer Kortrijk meldt het overlijden van hun collega Hans Vanneste

28/04/2014

Brandweer Kortrijk meldt met droefheid het overlijden van hun collega beroepsbrandweerman Hans Vanneste.

 

Hof van Cassatie: Opkomstijd is geen Arbeidstijd

25/04/2014 Ter informatie: Op 10 maart 2014 velde het Hof van Cassatie een arrest met volgende argumentatie: