Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Boodschap aan de nieuwe regering

11/06/2014

BVV publiceert een  memorandum (pdf), gericht aan de nieuw verkozen ministers en parlementsleden. Bedoeling is om de brandweerhervorming, en in het bijzonder de overgang van pre-zones naar zones, te bekrachtigen.

Een nieuwe Master of Safety Engineering bij de brandweer

09/06/2014 Aan de Universiteit Gent - Faculteit Ingenieurswetenschappen - vond 23 juni  de ceremonie plaats ter gelegenheid van het afstuderen van de International Masters of Fire Safety Engineering (IMFSE).

Brandweer Halle beste Belgische Grimp-team

08/06/2014 Het Grimp-team van de Halse brandweer nam zaterdag deel aan de internationale Grimp-day in Namen. Ze mogen zich het beste Belgische Grimp-team noemen.

BW Vilvoorde oefent crash vliegtuig met gevaarlijke stoffen

04/06/2014 De brandweer van Vilvoorde heeft vandaag een opmerkelijke brandweeroefening gedaan.

Nieuw crisiscentrum en nieuwe brandweerwagens voor BASF Antwerpen

04/06/2014 Het chemiebedrijf BASF in de Antwerpse haven heeft een nieuw crisiscentrum in gebruik genomen.

170 man volgen infosessies over DGH en VZW's

26/05/2014 Voor de thematische infosessie over DGH en VZW konden we 170 brandweermensen mobiliseren.

Feestelijke inhuldiging van nieuwe multifunctionele AP

18/05/2014

Op maandag 12 mei kon BW Erembodegem hun nieuwe multifunctionele autopomp in dienst nemen, dit met een heuse muziek-/vuur- en lichtceremonie.

Infosessies BVV over het statuut zijn afgerond

16/05/2014

De BVV heeft zijn informatieronde over het nieuwe brandweerstatuut in de vijf provincies afgerond. De presentaties werden gegeven door BVV-voorzitter lt.kol. Chris Addiers, kpt. Bert Heylen en o.lt. Tom Dekeyser. Meer dan 400 brandweermensen van alle rangen en standen hebben de sessies bijgewoond. De infosessies werden afgerond met een pittige vragenronde, waaruit blijkt dat er nog heel wat zaken niet helemaal duidelijk zijn.

Verschillende zones zullen de infosessie op eigen initiatief nog eens herhalen voor het personeel van hun posten. De data hiervan vind je in onze agenda en via de communicatiekanalen van je eigen zone.

De handout van de presentatie vind je hier.

Brandweer Eeklo organiseert informatiesessies voor vrijwilligers

15/05/2014 De brandweer zoekt vrijwilligers en organiseert twee infosessies om kandidaten (m/v) warm te maken voor de job van vrijwillig brandweerman, vrijwillig ambulancier of de combinatie van de beide.

Twee collega's uit Luik komen om het leven bij een interventie

10/05/2014 Twee brandweermannen uit Luik, Yves Peeters en Christian Dejardin, zijn vrijdag 9 mei om het leven gekomen na een interventie. Ze waren opgeroepen voor een zwaan die vast zat. De brandweerduikers overleden beiden aan een hartaanval.