Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Nieuwsbrief FOD Binnenlandse Zaken: Bedankbrief Joëlle Milquet

08/08/2014 Naar aanleiding van de aanstelling van de nieuwe regeringen op verschillende niveaus en het begin van de federale onderhandelingen in een nieuwe politieke configuratie, werd mij gevraagd vicepresident van de Federatie Wallonië-Brussel te worden en minister van Onderwijs, Cultuur en Kinderopvang in de regering van de Federatie Wallonië-Brussel.

BW Zuid-Holland weet met unieke aanpak aantal nodeloze brandmeldingen te halveren

07/08/2014 Brandweer Zuid-Holland Zuid (ZHZ) heeft met het unieke project TOOM; het Terugdringen van Onechte en Ongewenste Meldingen, het aantal nodeloze brandweermeldingen in twee jaar tijd met meer dan de helft weten terug te dringen.

Oververhitte smartphone kan u het leven kosten

07/08/2014 Dit jaar zijn al 50 mensen in een woningbrand omgekomen. Alarmerend veel, zegt een expert. Het vuur laaft zich steeds vaker aan oververhitte technologische snufjes, zoals smartphones en tablets.

Masterclass Risico- & Crisismanagement

07/08/2014

PM en Inconnect organiseren in het najaar een nieuwe vierdaagse Masterclass Risico- en Crisismanagement in België en Nederland.

 

Invoering freeflowsnelheden in dispatchtechnologie Hulpcentrum 112/100 West-Vlaanderen

06/08/2014

op maandag 4 augustus zijn de freeflowsnelheden ingevoerd in de dispatchingtechnologie van het hulpcentrum 112/100 in West-Vlaanderen.

Brandweer Staden (Zone Midwest) roept buren op om oogje in het zeil te houden

01/08/2014 Met de vakantieperiode bereikt ook de vakantiecampagne van de brandweer een hoogtepunt. Die heet ‘Hou een oortje in het zeil’ en roept buren van vakantiegangers op om alert te zijn in de afwezigheid van hun buren.

BW Gent meldt het overlijden van gepensioneerd brandweerman Jozef Vernimmen

31/07/2014 Brandweer Gent meldt het overlijden van hun voormalige collega Jozef Vernimmen.

Brandweerman zwaargewond nadat hij wordt meegesleurd in rioolbuis

29/07/2014 Een duiker van de Roeselaarse brandweer is dinsdagochtend zwaargewond geraakt toen hij tijdens ruimingswerken meters ver werd meegesleurd in een afwateringsriool.

Gezocht: deelnemers met ervaring in het screenen van cv's of met achtergrond in bedrijfpsychologie voor thesis

27/07/2014 Lynn De Blaere, studente Bedrijfspsychologie en Personeelsbeleid aan de UGent vraagt uw medewerking voor haar thesis.

Omzendbrief van 17 juli 2014 mbt zonaal/interzonaal/provinciaal dispatchingsysteem

22/07/2014

Publicatie omzendbrief door Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken mbt zonaal/interzonaal/provinciaal dispatchingsysteem: