Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Cdt Elie van Strien (NL): "Brandweer afrekenen op opkomstijden is te gek voor woorden"

29/09/2014

Cdt Elie Van Strien (NL) vindt dat het afrekenen van de brandweer enkel en alleen op de opkomsttijden te gek is voor woorden.

Brandweercongres 2014: Silobranden: verrassender dan je vermoedt!

25/09/2014

De presentatie biedt een praktische insteek in het veilig benaderen van een silobrand.  Langsheen de opbouw van de installatie, de aanwezige gevaren en praktische voorbeelden worden de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van silobrandbestrijding geduid.

BW Stekene meldt het overlijden van brandweerman Tom Vercruyssen

20/09/2014

Brandweer Stekene meldt het overlijden van Tom Vercruyssen, vrijwillig brandweerman in actieve dienst.

Brandweercongres 2014: Organische peroxides ... ook in uw straat

20/09/2014 Organische peroxides worden gebruikt in de kunststof industrie. Grote installaties om bijvoorbeeld polyethyleen of PVC te maken, bevinden zich in Vlaanderen vooral rond Antwerpen en langs het Albertkanaal. Maar ook kleinschaliger worden ze toegepast, in (polyester) boten bouw, caravan bouw enz. Tegenwoordig zelfs bij riool renovatie, dus letterlijk langs de straat. En er zijn gespecialiseerde opslagbedrijven waar deze peroxides worden opgeslagen om daarna verder gedistribueerd te worden.

Gemeente Wijnegem wil niet bij brandweerzone Rand

19/09/2014 In de voorlopige plannen voor de komende brandweerhervorming wordt Wijnegem ingedeeld in de zone Rand. Burgemeester Ivo Wynants (N-VA) vindt dat geen logische beslissing.

CPS studiedag #cpsevents - communicatie bij evenementen

18/09/2014 Het Centrum voor Politiestudies (CPS) nodigt u op 2 oktober 2014 uit voor een studiedag over communicatie bij evenementen. In het bijzonder wordt ingegaan op technische en functionele problemen bij de communicatie tijdens grote en kleine evenementen. Specifieke aandacht gaat uit naar de interne en externe communicatie tussen de verschillende actoren en naar de bevolking toe.

Luchtflessen aangepast: brandweermannen Haaglanden (NL) niet meer zonder zuurstof

17/09/2014 Alle 850 luchtflessen van de brandweer Haaglanden zijn aangepast. Deze zomer bleek dat de splinternieuwe flessen konden afbreken, waardoor enkele brandweermannen ineens geen zuurstof meer kregen.

Vanavond op EEN test Volt de brandveiligheid van studentenkoten!

17/09/2014 Volt wil op woensdag 17 september om 20u40 nagaan hoe brandveilig de Vlaamse studentenkoten zijn, nu het academiejaar weer op gang is getrapt. Heel wat studenten zijn de voorbije weken op zoek gegaan naar een studentenkamer, en dat deed ook de Volt- undercoverreporter voor dochterlief. Maar hoe brandveilig zijn onze studentenkamers?

CTIF jaarverslag

15/09/2014

Raadpleeg via de link hieronder het CTIF-jaarverslag en het verslag van de activiteiten van de internationale werkgroep Women of Fire and Rescue Service: