Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Scherpenheuvel-Zichem meldt het overlijden van brandweerman Eddy Haesen

20/10/2014

Brandweer Scherpenheuvel-Zichem meldt het overlijden van brandweerman Eddy Haesen, tevens verpleger op de dienst Spoedgevallen van het UZ Gasthuisberg.

Congres 'Onvoorziene omstandigheden' - 18 oktober

14/10/2014 Bedankt, jullie waren geweldig!

Het congres 'Onvoorziene omstandigheden' van afgelopen zaterdag was een groot succes. Dank aan alle bezoekers, zowel brandweer als alle geïnteresseerden die aanwezig waren. En aan de sprekers en exposanten, die de dag zo rijkelijk hebben opgevuld. Hopelijk hebben alle aanwezigen interessante contacten gehad en heel wat bijgeleerd op deze bijzondere dag.

  Foto's kan u bekijken op de website van fotografie VTZ of op onze Flickr-account.

  De eerste presentaties kan u al downloaden via deze site. De overige presentaties volgen nog.

  Volgende afspraak: 17 oktober 2015 in Kortrijk!

  Brandweerhervorming in nieuw regeerakkoord en nieuwe ministers

  09/10/2014

  Het nieuwe regeerakkoord staat online. Download en lees het regeerakkoord in pdf. Het hoofdstuk over brandweer en civiele veiligheid vindt u op blz. 96-98.

  In het regeerakkoord is de brandweerhervorming een sleutelprioriteit. BVV zal als brandweerfederatie haar verantwoordelijkheid blijven opnemen in de Begeleidingscommissie.

  De BVV verwelkomt ook Jan Jambon als nieuwe minister van Binnenlandse Zaken en - voor wat de DGH betreft - Maggy De Block als nieuwe minister van Volksgezondheid. Wij kijken alvast uit naar een goede samenwerking.

  Brandweercongres 2014: PPMO-proeven

  08/10/2014

  Op het congres van 18 oktober komen onze Nederlandse collega's de PPMO-testen demonstreren.

  BW Deinze meldt het overlijden van Ere-Kapitein Bevelvoerder Fernand Bekaert

  07/10/2014 Brandweer Deinze meldt het overlijden van ere-kapitein  Fernand Bekaert.

  Brandweermannen snoeien oprit bejaarde vrouw

  07/10/2014 Nadat de brandweer van Santa Barbara, Californië (VS), een oproep gekregen had om een vrouw, die ten val gekomen was voor haar voordeur, te helpen, beperkte de interventie zich niet tot het naar het ziekenhuis vervoeren van de 81-jarige vrouw.

  Brandweercongres 2014 - Zonnepanelen: een gevaar of niet?

  06/10/2014

  Het beheersen van deze risico's is niet vanzelfsprekend. Er werd daarom uitgebreid onderzocht wat de mogelijkheden zijn, zowel voor bestaande installaties als voor nieuwe installaties.

  Brandweercongres 2014 - Drugslabo's, je wordt er sneller mee geconfronteerd dan je denkt!

  03/10/2014 In België worden allerlei soorten drugs door criminele organisaties op grote schaal aangemaakt. De productie van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine gebeurt op basis van allerhande gevaarlijke chemische stoffen.

  Akkoord rond verdeelsleutel brandweerzone Waasland

  01/10/2014

  De zeven gemeenten die deel uitmaken van brandweerzone Waasland hebben een akkoord bereikt inzake de verdeelsleutel. De burgemeesters en colleges zijn onderling tot een akkoord gekomen rond de zonale verdeelsleutel van de brandweerzorg de komende jaren. Een grote stap richting zonevorming.

  Nieuwsbrief Civiele Veiligheid nr 12 van 25 september 2014

  30/09/2014

  Lees de nieuwsbrief  nr 12 met onderwerpen: