Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Brandweermannen snoeien oprit bejaarde vrouw

07/10/2014 Nadat de brandweer van Santa Barbara, Californië (VS), een oproep gekregen had om een vrouw, die ten val gekomen was voor haar voordeur, te helpen, beperkte de interventie zich niet tot het naar het ziekenhuis vervoeren van de 81-jarige vrouw.

Brandweercongres 2014 - Zonnepanelen: een gevaar of niet?

06/10/2014

Het beheersen van deze risico's is niet vanzelfsprekend. Er werd daarom uitgebreid onderzocht wat de mogelijkheden zijn, zowel voor bestaande installaties als voor nieuwe installaties.

Brandweercongres 2014 - Drugslabo's, je wordt er sneller mee geconfronteerd dan je denkt!

03/10/2014 In België worden allerlei soorten drugs door criminele organisaties op grote schaal aangemaakt. De productie van synthetische drugs zoals XTC of amfetamine gebeurt op basis van allerhande gevaarlijke chemische stoffen.

Akkoord rond verdeelsleutel brandweerzone Waasland

01/10/2014

De zeven gemeenten die deel uitmaken van brandweerzone Waasland hebben een akkoord bereikt inzake de verdeelsleutel. De burgemeesters en colleges zijn onderling tot een akkoord gekomen rond de zonale verdeelsleutel van de brandweerzorg de komende jaren. Een grote stap richting zonevorming.

Nieuwsbrief Civiele Veiligheid nr 12 van 25 september 2014

30/09/2014

Lees de nieuwsbrief  nr 12 met onderwerpen:

Cdt Elie van Strien (NL): "Brandweer afrekenen op opkomstijden is te gek voor woorden"

29/09/2014

Cdt Elie Van Strien (NL) vindt dat het afrekenen van de brandweer enkel en alleen op de opkomsttijden te gek is voor woorden.

Brandweercongres 2014: Silobranden: verrassender dan je vermoedt!

25/09/2014

De presentatie biedt een praktische insteek in het veilig benaderen van een silobrand.  Langsheen de opbouw van de installatie, de aanwezige gevaren en praktische voorbeelden worden de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van silobrandbestrijding geduid.

BW Stekene meldt het overlijden van brandweerman Tom Vercruyssen

20/09/2014

Brandweer Stekene meldt het overlijden van Tom Vercruyssen, vrijwillig brandweerman in actieve dienst.

Brandweercongres 2014: Organische peroxides ... ook in uw straat

20/09/2014 Organische peroxides worden gebruikt in de kunststof industrie. Grote installaties om bijvoorbeeld polyethyleen of PVC te maken, bevinden zich in Vlaanderen vooral rond Antwerpen en langs het Albertkanaal. Maar ook kleinschaliger worden ze toegepast, in (polyester) boten bouw, caravan bouw enz. Tegenwoordig zelfs bij riool renovatie, dus letterlijk langs de straat. En er zijn gespecialiseerde opslagbedrijven waar deze peroxides worden opgeslagen om daarna verder gedistribueerd te worden.

Gemeente Wijnegem wil niet bij brandweerzone Rand

19/09/2014 In de voorlopige plannen voor de komende brandweerhervorming wordt Wijnegem ingedeeld in de zone Rand. Burgemeester Ivo Wynants (N-VA) vindt dat geen logische beslissing.