Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Overlijden van Lt. Willy Daelemans

26/11/2014

Brandweer Leopoldsburg meldt met grote verslagenheid het trieste nieuws van het onverwacht overlijden van Luitenant Willy Daelemans.

Lees de rouwbrief (pdf) en de brief van Kapt. Robert Walthéry en burgemeester Beke.

BVV wenst de familie en de collega's veel sterkte toe.

Nieuwe brandweeropleidingen

26/11/2014

Wil je alles weten over de nieuwe brandweeropleidingen? Wat met de permanente en voorgezette vorming? Hoe zit het met je functieomschrijving? Hoe word je in de toekomst geëvalueerd? Hoe komt men tegemoet aan het drukke bestaan van vrijwilligers?

Kom alles te weten tijdens de provinciale infosessies die het Kenniscentrum en de werkgroep ETE organiseren:

raadpleeg de data van de infosessies

Foto's brandweercongres 2014

24/11/2014 Aan het brandweercongres 2014 in Hasselt werkten twee fotografen mee. U kunt hun foto's bekijken via hun website www.vtz.be.

Arbeidspreventie bij brandweer - Duitse aanpak

24/11/2014 Lt.-Dr. Koen Desmet van Brandweer Antwerpen bezorgde ons het onderstaande document i.v.m. de aanpak van Arbeidveiligheid/-preventie voor de Duitse brandweerdiensten in de kazerne en tijdens de interventies.

Informatie gevraagd voor vergelijking BW België - BW Hongarije

22/11/2014

Evert Braem, Student Bachelor Maatschappelijke Veiligheid, stagiair Brandweer Antwerpen, werkt aan een vergelijking tussen de Brandweer van België en die van Hongarije. Hiervoor zoekt hij relevante informatie over beide.

E-learning module Mestgassen (Cumela Nederland)

22/11/2014

Sinds donderdag 6 november is de e-learning module over de gevaren van mestgassen van Cumela Nederland, online en voor iedereen gratis beschikbaar: http://www.mestgassen.nl/.

Extra event - Fireforum Congress - Live demo innovatieve technieken vrijdag 21/11

19/11/2014 Live demo innovatieve technologieën in de brandpreventie en de brandbestrijding tijdens het Fireforum congres.  Beleef de praktijk op vrijdagnamiddag 21 november 2014 in de kazerne van de Brusselse brandweer.

Nieuw mail-adres voor vragen i.v.m. het nieuwe statuut.

19/11/2014 Er is een nieuw mailadres beschikbaar voor vragen i.v.m. het nieuwe statuut.

Muur van rook na brand in afgesloten Craeybexcktunnel

17/11/2014 De Craeybeckxtunnel in Antwerpen was in de nacht van zaterdag op zondag volledig afgesloten.

Professor Bart Merci (vakgroep Mechanica van Stroming, Warmte en Verbranding) wordt dit jaar uitgeroepen tot laureaat van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten in de Klasse van de Technische Wetenschappen.

16/11/2014 Professor Merci werd onderscheiden voor zijn baanbrekend onderzoek op gebied van fire safety engineering. De prijzen voor Laureaat van de Academie zijn de belangrijkste prijzen die de KVAB uitreikt. De prijs wordt plechtig overhandigd op 13 december.