Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Tinnitus studie: een klinisch onderzoek naar tinnitus als gevolg van geluidstrauma

20/12/2015 Momenteel organiseert  het bedrijf Auris Medical AG,een biofarmaceutisch bedrijf uit Zwitserland, een onderzoek met een experimenteel geneesmiddel , voor patiënten met acute tinnitus (oorsuizen) ten gevolge van een geluidstrauma (vb. een explosie). 

Fire for Life doet het weer! 48.112 euro ingezameld t.v.v. To Walk Again

20/12/2015

1250 brandweermannen met fakkels zakten vanuit alle hoeken van Vlaanderen af naar Boom. De brandweermannen zamelden maar liefst 48.112 euro in ten voordelen van het goede doel To Walk Again, de vzw van Marc Herremans.

Belgische handleiding voor brandweerregulatie

18/12/2015 De eerste « Belgische handleiding voor brandweerregulatie» voor de operatoren van de hulpcentra 112/100, zal in de loop van volgende week beschikbaar zijn.

Het leven van een vrijwilliger bij de brandweer ... gefilmd ...

15/12/2015

Vrijwilligers bij de brandweer hebben allerlei talenten en komen uit alle sectoren van de maatschappij. De personen die u komen helpen in nood kunnen uw garagist, uw schilder of uw boekhouder zijn ...


 

Vandaag herdenken we de Heilige Barbara

04/12/2015 Elk jaar op 4 december wordt volgens de traditie de Heilige Barbara herdacht. Alle brandweerdiensten over het hele land vieren dit met een groot feest, samen met de collega's.

Steun brandweer Lebbeke met hun actie Fire for Life

01/12/2015 Brandweer Lebbeke heeft een actie op touw gezet voor Music For Life van Studio Brussel.
Ook jij kan je steentje bijdragen! Voor maar 7 euro kan je een setje van 10 magneten met als thema 'brandweer' aankopen.
De opbrengst gaat integraal naar de vzw Help Brandwonden Kids. Lees er hier alles over...

Zone Vlaams-Brabant West meldt het overlijden van korporaal Dave Geenen (post Londerzeel)

30/11/2015 Zone Vlaams-Brabant West meldt het plotse overlijden van korporaal Dave Geenen (post Londerzeel). Dave kwam op 25 november om het leven bij een verkeersongeval.
We wensen de collega’s en zijn familie veel sterkte bij het verwerken van dit immense verdriet.

BVV-netwerk uit de startblokken

27/11/2015 BVV is gestart met de uitbouw van een netwerk van 30 verschillende domeinen. De bedoeling hiervan is om specialisten uit de verschillende hulpverleningszones samen te brengen.
Het netwerk HRM, samengesteld uit personeelsverantwoordelijken van de verschillende zones, is als eerste opgestart. Na enkele vruchtbare vergaderingen, waarbij het merendeel van de zones vertegenwoordigd was, zijn vanuit dit netwerk aanbevelingen m.b.t. het reparatie-KB eind oktober overgemaakt aan het kabinet.

Zone Vlaams-Brabant West informeert in real-time over interventies

26/11/2015

De website van zone Vlaams-Brabant West heeft een bijzondere nieuwigheid: bezoekers kunnen in realtime nagaan welke interventies het korps aan het afwerken is.

Nieuws uit het Crisiscentrum: veiligheidsmaatregelen verlengd tot maandag 30 november

23/11/2015 Maandag 22u00 - Na een actualisatie van de dreigingsanalyse door het OCAD en de bespreking ervan binnen de Nationale Veiligheidsraad, is beslist om de veiligheidsmaatregelen aan te houden tot en met maandag 30 november.
  • Het informatienummer 1771 blijft beschikbaar van 8u tot 20u.
  • Het noodnummer voor politiediensten is het nummer 101.
  • Het noodnummer voor brandweer en ziekenwageninterventies is 112.

Kalender