Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Nieuwe normen Branddetectie: studienamiddag dinsdag 19 april

13/04/2016

Branddetectie redt levens als de installatie correct werd ontworpen en uitgevoerd en bovendien ook goed wordt beheerd. De nieuwe normen NBN S 21-100-1 en 2 leggen uit hoe u dit best aanpakt. 

Agoria Fire Technologies Branddetectie (AFT detectie) en het Gemeenschappelijk Technisch Overleg tussen de inspectiebureaus brandveiligheid (GTO brand) slaan de handen in elkaar om een antwoord te bieden op de meest gestelde vragen. Op basis van praktijkervaring en intensief voorbereidend overleg, zetten we de kennis vanuit de normalisatiecommissie om in praktische tips voor de toepassing van deze nieuwe normen.

In dit kader organiseren zij een  studienamiddag op 19 april. Lees er hier meer over. 

Infosessie Google-toepassingen voor de hulpverleningszones

07/04/2016

Dinsdag 12 april om 11.00u kan u in de kazerne van Antwerpen post Noord terecht voor een infosessie rond Google-toepassingen voor de hulpverleningszones.

Reportage: "De mannen van Zaventem" - KRO over de brandweer van Zaventem

31/03/2016 Ze waren de allereersten die Vliegveld Zaventem betraden na de aanslagen vorige week: de brandweermannen van ploeg C van korps Zaventem. Voor het eerst vertellen zij hun verhaal.

Brandweerman/-vrouw worden? Grijp je kans!

30/03/2016

Altijd al gedroomd van een job als brandweerman/-vrouw? Grijp dan nu je kans. Verschillende hulpverleningszones werven vrijwillige brandweermannen/-vrouwen aan. Let wel, je moet in het bezit zijn van een federaal geschiktheidsattest. Een greep uit het aanbod:

Honderden hulpverleners rukten spontaan en vrijwillig uit

24/03/2016 Zowat 220 brandweermannen van de kazerne in de Helihavenlaan werden ingezet naar aanleiding van de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek in Brussel.

Aanslagen Brussel

22/03/2016 BVV leeft mee met de slachtoffers en hun familie. 
We wensen alle hulpverleners in deze uitzonderlijk stresserende omstandigheden veel sterkte toe.
Meer informatie over de aanslagen vindt u op de website van het Crisiscentrum

Bouw mee aan de brandweer van morgen

29/02/2016 BVV werkt aan de nieuwe afvaardiging, via provinciale afdelingen. 
Ook jij kan je kandidaat stellen vanuit de zone, om deel uit te maken van de provinciale afdeling. We zoeken uit elke zone gemotiveerde mensen die willen meedenken en -bouwen aan een sterke brandweer. Aan de brandweer van morgen.

Voorgezette Opleiding en Catalogus opleidingen

26/02/2016 De Ministeriële Omzendbrief rond de Voorgezette Opleiding van de operationele personeelsleden is verschenen.
> Lees de omzendbrief Voortgezette Opleiding (pdf)
U kan deze documentatie ook steeds terugvinden in de rubriek Wetgeving op deze website.

Televisiereeks 'De Noodcentrale' start op 1 maart om 20u35 op Eén.

25/02/2016 De televisiereeks 'De Noodcentrale' laat het reilen en zeilen zien in de noodcentrale van Antwerpen. Elf operatoren worden gedurende hun shift gevolgd en laten zien hoe zij mensen in nood bijstaan voordat u als brandweerman of ambulancier ter plaatse komt.

Eerste nieuwe cursus Brandweerman start weldra

23/02/2016

Op 4 maart start de eerste nieuwe cursus Brandweerman, in het kader van de brevetopleiding B01. De brandweerschool Campus Vesta (Ranst) zal de cursus vanaf die datum aanbieden.