Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Conferentie 'Safe in Fire' op 27-28 oktober 2016

27/07/2016

Op 27 en 28 oktober vindt de internationale 2-daagse conferentie Safe in Fire plaats in Kopenhagen (Denemarken). 

>>> Download het volledige programma (pdf)

>>> Meer info en inschrijven via de website www.safeinfire.dk

Brandweerzone Antwerpen draagt ziekenwagendient over aan andere hulpdiensten

27/07/2016 Brandweer Zone Antwerpen heeft beslist de activiteiten van de ziekenwagendienst vanaf uiterlijk 1 januari 2017 in samenspraak met de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid over te dragen aan andere hulporganisaties. 

Permanente vorming rampenmanagement: Slachtoffergerichte benadering (KUL)

26/07/2016 KU Leuven, Faculteit Geneeskunde, Afdeling Urgentiegeneeskunde organiseert,  in samenwerking met Defensie (Koninklijke Militaire School en de Medische Component) en het Vervolmakingscentrum voor Verpleegkundigen-NVKVV, met de medewerking van experten o.a. uit de andere Vlaamse universiteiten de opleiding Rampenmanagement -Slachtoffergerichte benadering.

Actie Sunparks Kempense Meren te Mol

25/07/2016

Zomeractie in Sunparks Kempense Meren te Mol: volg de link, print de bon en ga voor 31/8 langs in het park.

Congres Fire Safety & Science - 2 en 3 november in Arnhem

25/07/2016 2 en 3 november vindt het Congres Fire Safety & Science plaats in Arnhem. De ontwikkelingen op het terrein van Fire Safety Engineering en innoverende brandbestrijding staan niet stil. En daarom heeft het IFV weer een vol programma met de nieuwste ontwikkelingen, onderzoeken en activiteiten op deze terreinen. Met deels ‘oude bekenden’ als sprekers en workshopleiders, maar ook weer veel nieuwe gezichten van nieuwe organisaties. Vanaf 1 september vindt u op de site van het IFV meer informatie over de inhoud van de lezingen en deelsessies. 

Partner worden op ons brandweercongres?

24/07/2016

Uw bedrijf als partner van het brandweercongres High Level op 1 oktober? Het kan! 

Ontmoet er 500 enthousiaste brandweermensen. Plaats uw producten in de kijker met een static show! 

Deelnemen aan het belangrijkste brandweerevenement in Vlaanderen? Kijk dan snel in onze partnerbrochure (pdf).

Nationale aanwervingscampagne: Je bent meer brandweer dan je denkt!

23/07/2016 Op 13 juli 2016 heeft Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, de nieuwe nationale rekruteringscampagne voor brandweervrijwilligers voorgesteld in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse.

Autumn Class voor brandweerofficieren

12/07/2016 Ook in 2016 organiseert het federaal Kenniscentrum voor de Civiele Veiligheid (KCCE) een bijscholing voor brandweerofficieren; dit keer in samenwerking met de provinciale brandweerschool van Henegouwen. 

Verhalen die onder je huid kruipen: "Ze zijn aan het wachten. Op ons."

15/06/2016

Adjudant Luc David heeft er 41 jaar bij de brandweer opzitten. Vier verschroeiende decennia, goed voor honderden momenten die hij nooit meer vergeet, zelfs al zou hij dat willen.

In "Che" vertelt Luc David zijn jaren bij de brandweer. Verhalen die onder je huid kruipen...

Europese Seveso III-richtlijn omgezet naar Belgisch samenwerkingsakkoord

11/06/2016 In 2012 verscheen de Europese Seveso III-richtlijn. De doelstelling van de Seveso III-richtlijn is ongewijzigd ten opzichte van de vorige versies, namelijk de preventie van zware ongevallen waarbij gevaarlijke stoffen betrokken zijn en de beperking van de gevolgen daarvan op de menselijke gezondheid en het milieu. De Seveso III-richtlijn werd aangevuld met nieuwe inzichten (bv rond informatieverstrekking naar brede publiek) en aangepast naar een andere Europese verordening die de classificatie, labelling en verpakking van gevaarlijke stoffen regelt (CLP).