Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Leerarena Indaver - De brandweer(m/v) 555

05/10/2016 Naar aanleiding van de brand bij Indaver werd er door Brandweer Zone Antwerpen een Leerarena uitgevoerd. De resultaten van de leerarena bevatten een aantal lessen die belangrijk zijn voor de hele Vlaamse brandweer. 


39 nieuwe brandweervrijwilligers voor HVZ Oost

04/10/2016 Op 15 september startten er 39 nieuwe brandweervrijwilligers in de hulpverleningszone Oost, Vlaams-Brabant. Na een intensief opleidingstraject zullen ze mee ingeschakeld worden in de verschillende brandweerposten van de regio (Overijse, Haacht, Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem, Diest, Landen en Tienen).

Brandveiligheid in serres

04/10/2016

Bijlage 6 - Tuinbouwkassen

Nieuw op te richten tuinbouwkassen of serres moeten net als alle andere industriegebouwen brandveilig te zijn.

HVZ Waasland meldt het overlijden van erebevelhebber Gustaaf Stoelen van Brandweerpost Beveren

04/10/2016 Op 2 oktober ’16 moest Hulpverleningszone Waasland jammer genoeg afscheid nemen van Gustaaf  Stoelen, erebevelhebber van de vrijwillige brandweer Beveren.

CFD in Fire Safety Engineering: cases

19/09/2016

Computational Fluid Dynamics (CFD) is een geavanceerde methodologie om, met behulp van de computer, stromingen in kaart te brengen. 

Jouw kennis toepassingen van CFD uitdiepen aan de hand van cases en een goed debat? Dan is deze infoavond de ideale gelegenheid.

Digitale behandeling van bouwdossiers: bekijk de presentatie

12/09/2016

Naar aanleiding van de inwerkingtreding van het uitvoeringsbesluit m.b.t. de omgevingsvergunning op 23 februari 2017 organiseerde Brandweer Zone Antwerpen in samenwerking met BVV op 20 oktober een studienamiddag over de digitale behandeling van bouwdossiers

Congres High Level: programma definitief

26/08/2016 Het definitief programma van het Brandweercongres 'High Level' is bekend. Je kan inschrijven via deze website. 
Mis deze afspraak niet! Wees erbij op zaterdag 1 oktober in het ICC in Gent.

Hoe de zelfmoord van deze brandweervrouw de VS in rep en roer zette...

24/08/2016 De zelfdoding van een Amerikaanse brandweervrouw heeft een schokgolf veroorzaakt in de VS.

Nieuws uit Campus Vesta: Bouw van een industriële brandplaat

16/08/2016 Er is al jaren een verhoogde vraag vanuit de privé voor opleidingen voor industrieel veiligheidspersoneel. Met de haven van Antwerpen en meer dan 100 Seveso-bedrijven in onze provincie hoeft dat natuurlijk niet te verbazen.
Daarom investeert het provinciebestuur nu 3,4 miljoen euro in een nieuwe oefenplaat voor industriële brandbestrijding.

Pokémon-busters: dit is voor jullie!

11/08/2016

Voor de verwoede Pokémon-jagers onder jullie: Walibi kondigt een vloedgolf met Pokémons aan van 13/8 tot 17/8. Als BVV-lid kun je het hele jaar door online tickets aankopen tegen gereduceerd tarief.