Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Brandweer waarschuwt: pas op met onkruidverbranders

06/06/2017 Sinds het gebruik van pesticiden stevig aan banden is gelegd, zit het gebruik van onkruidverbranders in de lift, zo blijkt. Dat is echter niet zonder gevaar.

Fireforum awards - Oproep kandidaturen

24/05/2017

Fireforum zal op 23 november 2017 voor de vierde maal de Fireforum Awards uitreiken. 

Kandidaturen kunnen nog worden ingediend tot 30 september 2017 via de website van Fireforum

Educatief verlof nu ook voor delta-opleiding en FOROP2

19/05/2017

Het Vlaams Gewest heeft de bestaande erkenningen voor educatief verlof verlengd. Er zijn daarnaast ook twee nieuwe erkenningen bij gekomen, met name deze voor de opleiding FOROP2 en de delta-opleiding voor B02. 

Meer informatie kan je terugvinden op onze website.

Weet jij wat te doen bij crisissituatie?

08/05/2017 Op maandag 3 april lanceerde het Crisiscentrum de quiz "Hoe reageer jij bij een noodsituatie?" via sociale media .

Be-Alert: Nationale campagne vanaf half juni

05/05/2017

BE-Alert is een alarmeringstool om de bevolking tijdens een noodsituatie snel en efficiënt te alarmeren. BE-Alert maakt het mogelijk om een sms of een spraakbericht te versturen naar inwoners uit een bepaalde omgeving. Tevens is het mogelijk om een Alert-SMS te versturen naar mensen die zich bevinden in de omgeving van een incident op basis van geolokalisatie.

September 2017 - Start opleiding Adviseur Gevaarlijke Stoffen

05/05/2017 In september 2017 gaat een nieuwe postgraduaatopleiding Adviseur Gevaarlijke Stoffen van start. De opleiding wordt georganiseerd door de Universiteit Antwerpen en Campus Vesta.

4 mei - Internationale dag van de brandweer

04/05/2017

Op 4 mei wordt ieder jaar de Internationale Dag van de Brandweer gevierd. Net zoals alle andere beroepen, is dit een moment om eens stil te staan bij het dappere werk dat deze mannen en vrouwen uitoefenen. Vandaag is een extra schouderklopje uitdelen aan alle vrijwillige en beroepsbrandweermensen, op zijn plaats. 

Bent u partner van een brandweerman of -vrouw? Vandaag is de ideale dag om hem/haar in vuur en vlam te zetten! Zeg dag wij het gezegd hebben!

HVZ Waasland verneemt het plotse overlijden van vrijwillig korporaal Ludo De Schrijver

24/04/2017

Hulpverleningszone Waasland verneemt het plotse overlijden van vrijwillig korporaal Ludo De Schrijver, operationeel personeelslid in post Stekene.

BVV betoont haar medeleven aan de familie, vrienden en collega's van zone Waasland.

Vrijstelling van sociale zekerheidsbijdragen voor vrijwillige ambulanciers

22/04/2017 De ministerraad keurt een ontwerp van koninklijk besluit goed om bepaalde vrijwilligers vrij te stellen van sociale zekerheidsbijdragen voor vergoedingen voor reguliere prestaties.