Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

September 2017 - Start opleiding Adviseur Gevaarlijke Stoffen

05/05/2017 In september 2017 gaat een nieuwe postgraduaatopleiding Adviseur Gevaarlijke Stoffen van start. De opleiding wordt georganiseerd door de Universiteit Antwerpen en Campus Vesta.

4 mei - Internationale dag van de brandweer

04/05/2017

Op 4 mei wordt ieder jaar de Internationale Dag van de Brandweer gevierd. Net zoals alle andere beroepen, is dit een moment om eens stil te staan bij het dappere werk dat deze mannen en vrouwen uitoefenen. Vandaag is een extra schouderklopje uitdelen aan alle vrijwillige en beroepsbrandweermensen, op zijn plaats. 

Bent u partner van een brandweerman of -vrouw? Vandaag is de ideale dag om hem/haar in vuur en vlam te zetten! Zeg dag wij het gezegd hebben!

HVZ Waasland verneemt het plotse overlijden van vrijwillig korporaal Ludo De Schrijver

24/04/2017

Hulpverleningszone Waasland verneemt het plotse overlijden van vrijwillig korporaal Ludo De Schrijver, operationeel personeelslid in post Stekene.

BVV betoont haar medeleven aan de familie, vrienden en collega's van zone Waasland.

Vrijstelling van sociale zekerheidsbijdragen voor vrijwillige ambulanciers

22/04/2017 De ministerraad keurt een ontwerp van koninklijk besluit goed om bepaalde vrijwilligers vrij te stellen van sociale zekerheidsbijdragen voor vergoedingen voor reguliere prestaties.

Fijne feestdag aan alle administratieve professionals in de hulpverlening!

20/04/2017
  BVV stelde de vraag:
Wat betekenen de administratieve medewerkers voor een zonecommandant?


Dit zijn de antwoorden:

Gemotiveerde, hardwerkende medewerkers, die een essentiële ondersteuning betekenen voor de goede werking van de hulpverleningszones! Onderbelichte en ondergewaardeerde groep medewerkers!

Oproep kandidaturen voor Fireforum Awards

07/04/2017 Fireforum zal op 23 november 2017 voor de vierde maal de Fireforum Awards uitreiken.

Internationale erkenning voor Team D5

07/04/2017 De Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon heeft op woensdag 5 april 2017 de ‘112-award’ Remarkable Crisis Communication in ontvangst genomen tijdens een plechtigheid georganiseerd door EENA (European Emergency Number Association). 

Hervorming Civiele Bescherming

07/04/2017 Na jaren van onzekerheid werd het hervormingsplan voor de Civiele Bescherming gecommuniceerd door minister Jambon op 4 april 2017. 

Persconferentie Mininster Jambon: sluiting 4 kazernes van civiele bescherming

04/04/2017

Minister Jan Jambon (N-VA) heeft de knoop definitief doorgehakt: vier van de zes kazernes van de civiele bescherming sluiten in kader van de hervorming.