Belgische handleiding voor brandweerregulatie 1ste editie

Brandweer test nieuwe cartografie voor natuurbranden uit

19/06/2017 Het NGI heeft het initiatief genomen om samen met de hulpdiensten, ASTRID, Binnenlandse zaken, de Agentschappen van Natuur en Bos, en Defensie een piloot-applicatie ‘Cartografie voor Natuurbranden’ te ontwikkelen. 

Technische school - afdeling houtbewerking - maakt rookhuisjes voor demonstraties op evenementen

15/06/2017 De leerlingen van de afdeling Houtbewerking van het Provinciaal Instituut voor Secundair Onderwijs (PISO) in Tienen hebben “rookhuisjes” ontwikkeld voor Hulpverleningszone Oost (Vlaams-Brabant). De ideale tool om het belang van voldoende rookmelders en een vluchtplan bespreekbaar te maken.

Landelijke thuiszorg werkt samen met brandweer

15/06/2017 Landelijke Thuiszorg, een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, organiseert jaarlijks, i.s.m. VDAB 4 opleidingen tot verzorgende/zorgkundige in de 3 opleidingscentra te Wijgmaal, Herentals en Bilzen.

Slimme gebouwen kunnen in de toekomst zelf een brand blussen

15/06/2017 Brandveiligheidsexpert José Luis Torero ontwikkelt een systeem dat gebouwen in staat stelt om op basis van meetgegevens een brand automatisch te controleren.

Vermijd het onbewaakt laden van hooverboards!

15/06/2017

In Nederland is de Voedsel- en Warenautoriteit een onderzoek gestart naar de brandveiligheid van hoverboards. Ook bij ons deden zich reeds enkele zware incidenten voor.

Verwittigd worden bij een noodsituatie? Schrijf u in !

14/06/2017

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee de overheid jou kan verwittigen in een noodsituatie. 


Seveso-fonds investeert 8 miljoen euro in meer veiligheid

12/06/2017 Het Seveso-fonds investeert dit jaar 8 miljoen euro in een reeks projecten om de veiligheid rondom Seveso-bedrijven te verhogen en het beheer van mogelijke risico’s te optimaliseren. 

Nieuwe gevaarsymbolen in gebruik!

08/06/2017 Vanaf 1 juni 2017 moeten alle chemische producten in de handel de nieuwe gevaarsymbolen dragen. Negen nieuwe pictogrammen in een witte ruit met een rode rand vervangen de zeven gevaarsymbolen met een oranje achtergrond

Brusselse ‘elite-brandweer’ redt levens in kogelvrij vest

08/06/2017 Tegen het begin van de zomer komt er binnen de Brusselse brandweer een speciaal eliteteam voor gevaarlijke interventies. 

Brandweer waarschuwt: pas op met onkruidverbranders

06/06/2017 Sinds het gebruik van pesticiden stevig aan banden is gelegd, zit het gebruik van onkruidverbranders in de lift, zo blijkt. Dat is echter niet zonder gevaar.

Kalender

Geen kalender activiteiten aanwezig.