Alarmverlichting gestuurd door oproepcomputer?

Brandweer Schoten stelt een praktische vraag waar over bleek, dat na  het versturen van de vraag naar de korpsen toe, nog meer korpsen in geïnteresseerd waren. Daarom hieronder nog eens de vraag en een samenvatting van de antwoorden die ontvangen zijn:

"Brandweer Schoten wil  alarmverlichting plaatsen op in - en uitrit van de kazerne gestuurd door de oproepcomputer. De elektrische voeding is geen probleem, maar  we willen de asfalt niet openbreken enkel en alleen om een stuurdraad te trekken. Zijn er korpsen die dit reeds plaatsten en gebruik maken van een radiogestuurde of telefoongestuurde applicatie?"

Antwoorden:

Kapt. Bart Kuyken (Lommel):

Onderstaande leveranciers kunnen een pager koppelen waardoor een contact kan gestuurd worden of een boodschap op een lichtkrant kan worden gezet. Wij sturen hier bijvoorbeeld een slagboom mee open.

Kapt. Marc Verkest (Aalst):

"Wij zijn inderdaad bezig met het radiogestuurde openen van de poorten en de deuren bij interventies. Dit is al deels uitgevoerd, deels nog in uitvoering. Brandweerman Stefaan Huys volgt dit op (0495/583007)"

 

Luit. Luc De Block (Berlare):

"In Berlare zijn wij ook van plan om 2 verkeerslichten te plaatsen die aangestuurd  worden door de alarmeringscomputer. De alarmeringscomputer is afkomstig van de firma Deboosere die een module kan leveren die vrij programmeerbaar is met 8 ingangen en 8 uitgangen. Voor de verkeerslichten heb ik een prijsraming opgevraagd bij de firma Janssens te Lokeren voor een verkeerslicht met kabel en een tweede draadloos, dit om ook niet door een asfaltbaan te moeten boren."

Sgt. Ronny De Caluwé (Hemiksem):

Ronny De Caluwé van brandweer Hemiksem stuurde enkele productfiches in.

- Tyxia erx1000

- Tyxia 4801

- Tyxia 2700

  
Terug