Europees congres brandveiligheid komt naar Antwerpen

Brandweer Zone Antwerpen, Oscare vzw en de ‘Federation of the European Union Fire Officers Association’ (FEU) hebben de krachten gebundeld om het ISES-congres voor 2019 te organiseren. ISES staat voor International Safety Education Seminar en zal doorgaan op 19 en 20 november 2019 in Antwerpen. Dit congres wordt elke twee jaar georganiseerd en heeft tot doel om ervaringen en goede praktijken uit te wisselen rond sensibilisering voor brandveiligheid in thuissituaties. 

De vorige editie werd in 2017 georganiseerd door Brandweer Nederland, het IFV en de Nederlandse Brandwondenstichting en bracht gedurende twee dagen 200 experts samen afkomstig uit 12 landen. Verschillende Europese landen kwamen hun aanpak toelichten. Onder andere volgende onderwerpen kwamen aan bod: hoe kinderen inzetten als ambassadeurs voor brandveiligheid, brandveiligheid in een multiculturele omgeving, de invloed van vergrijzing, hoe kunnen we de impact van onze campagnes meten, … 

Dit jaar neemt België de handschoen op. Dit is een unieke kans om in eigen land de Europese collega's actief in brandveiligheid te ontmoeten en om kennis te maken met Europese projecten voor de sensibilisering voor brandveiligheid in thuissituaties. 

Het unieke aan dit jaar is dat de link zal gemaakt worden met de eerste EU Fire Safety Week die doorgaat van 18 tot 21 november 2019. In samenwerking met de EU Fire Safety Week zullen contacten georganiseerd worden met Europese parlementsleden die begaan zijn met brandveiligheid en zullen ook prijzen uitgereikt worden aan de beste Europese projecten inzake brandveiligheid.

Tijdens het congres wordt ook een standenmarkt georganiseerd waar de deelnemers kennis kunnen maken met verschillende organisaties en bedrijven die actief zijn binnen het domein van brandveiligheid. 

Meer info

Het congres kost €175 als je inschrijft vóór 15 september. 

Ben je gebeten door brandveiligheid? Schrijf je dan zeker in.
Terug