Start bouw nieuwe kazerne Mechelen

Op woensdagochtend 10 januari werd de eerste steen gelegd van de nieuwe brandweerkazerne 'de Nekker'. In de loop van 2019 zal de administratie van de zone Rivierenland samen met post Mechelen er zijn intrek nemen. 

Er werd gekozen voor een functioneel gebouw, waarbij de garages en lokalen optimaal zijn ingericht om een vlugge uitruk te garanderen. De nieuwbouw zal niet enkel de brandweer huisvesten, maar ook de uitvoeringsdiensten van de stad Mechelen.

Voor de administratie van de hulpverleningszone Rivierenland wordt een kantoorgebouw met vijf bouwlagen opgetrokken. In dit gebouw zijn er ook slaapkamers voorzien voor de brandweerlieden.

De voertuigenhal biedt plaats aan 24 grote voertuigen, met boven een fitnessruimte en sporthal. Ook wordt een oefentoren gebouwd.

Het project wordt gerealiseerd door Groep Van Roey. Meer info over het project kan je terugvinden op de website van groep Van Roey.

De oude kazerne van Mechelen aan de Dageraadstraat dateert al van 1951 en zal op termijn plaats moeten maken voor een stadspark.

Foto eerstesteenlegging met zonecdt. Philippe Maudens en zonevoorzitter Bart Somers (Foto BWZ Rivierenland)


Terug