Scholenproject VUUR wint de veiligheidsprijs 2017 Oost-Vlaanderen

Op 28 september mocht de coördinator van het scholenproject VUUR, Charlotte Van Cleemput, in naam van haar team de veiligheidsprijs Oost-Vlaanderen in ontvangst nemen! Een zeer mooie bekroning van een nog mooier project. We mogen luidop pochen, want ook een strenge jury heeft unaniem geoordeeld dat het een sterk en toegankelijk project is dat zijn effect niet mist. En wij hebben de cijfers om dat te bewijzen!

Afgelopen schooljaar hebben maar liefst 1450 leerlingen deelgenomen aan het project, dat zijn er 450 meer dan het jaar voordien. Niet alleen de leerlingen zijn dolenthousiast maar ook van de leerkrachten en ouders komen positieve reacties. Ondertussen kent het project ook enige bekendheid in het Vlaamse landschap. Er werden eerste stappen genomen om het project uit te rollen in de hulpverleningszones Vlaams-Brabant-Oost en Vlaams-Brabant-West.

De veiligheidsprijs staat symbool voor het bevorderen van het concept integrale veiligheid en de multidisciplinaire samenwerking. Vanuit de Oost-Vlaamse steden, gemeenten en de hulpdiensten werden er 9 projecten ingediend. De jury selecteerde 5 finalisten. ‘Evacuatieplan vondst vliegtuigbommen Merelbekestation’ van stad Gent, gemeente Melle en gemeente Merelbeke. ‘VUUR’ van hulpverleningszone Waasland, ‘Lokale Integrale Veiligheidscel (LIVC) binnen de politiezone Vlaamse Ardennen, een good practice’ van politiezone Vlaamse Ardennen. ‘Anti-radicaliseringsproject’ van stad Ninove. ‘Met uw hulp stekken we meer dan een frietje alleen! Verdacht? Bel 101!’ van politiezone Deinze – Zulte. De jury – samengesteld uit vertegenwoordigers van alle noodplanningsdisciplines – verkoos het scholenproject ‘VUUR’ van Hulpverleningszone Waasland unaniem tot winnaar van de Oost-Vlaamse Veiligheidsprijs.

Beeldje Janus zal ongetwijfeld een ereplaatsje krijgen! Het prijzengeld, de 2500 euro, zal opnieuw geïnvesteerd worden in een project rond veiligheid.

Meer informatie bij Brandweer Zone Waasland - Jolien Van Damme

Terug