Competentietest voor kandidaat-kapiteins

CompetentietestDe brandweerscholen PIVO (Asse) en Ecole du feu (Luik) organiseren in december de eerste test (competentietest) voor kandidaat-kapiteins.

  • Op  05/12/2015, in de provincie Vlaams-Brabant, PIVO - Opleidingscentrum voor de brandweer, Poverstraat 75, 1731 Asse (proeven in het Nederlands).
  • Op 03/12/2015, in de provincie Luik, Ecole du feu, Rue Cockerill 101, 4100 Seraing (proeven in het Frans).

Dit is de eerste test tot het behalen van het federaal geschiktheidsattest voor het hoger kader, zowel beroeps als vrijwilligers.

Inschrijven

Inschrijven voor de test in PIVO kan vanaf 1 november via de website van PIVO www.pivo.be. Om organisatorische redenen worden de inschrijvingen afgesloten wanneer er 70 kandidaten per sessie zijn ingeschreven. Er worden meerdere sessies georganiseerd. De inschrijvingen worden afgesloten op 30/11/2015.

Voor de test in Ecole du feu (Luik) kan je nu reeds inschrijven. De inschrijvingen daar worden afgesloten op 16 november. U dient zich elektronisch in te schrijven via volgende site: www.provincedeliege.be/ecoledufeu

De kandidaten die alle geschiktheidsproeven succesvol afleggen ontvangen een federaal geschiktheidsattest dat toegang geeft tot de aanwervingsproeven voor het personeel van het hoger kader, die zullen georganiseerd worden in de hulpverleningszones in functie van hun vacatures.

Meer info?

Meer info over de inhoud van de proeven en de voorwaarden kan je vinden op de website van de civiele veiligheid.

Terug