Oproep voor voertuig voor Polen

Peter Oostenbrink, een Nederlander die sinds 24 jaar in Polen woont, wil volgende oproep lanceren:

"Radochów is een dorp met 500 inwoners op 5km afstand van Ladek Zdrój (vroeger Bad Landeck) gelegen aan de rand van het Nationaal-Park „Snieznicki Park Krajobrazowe" in Neder-Silesie. In naam van de voorzitter van de Vrijwillige Brandweer in het dorp Radochów, Adam Jaworski, heb ik een verzoek:

Wij zijn dringend op zoek naar een Tankautospuit met pomp met een inhoud van 3000 liter of meer, die geschikt is voor bosbrandbestrijding in berggebied (4x4 of meer) en/of een Personeels/Materiaalwagen( 8-9 personen, ook 4x4).
Onze hoop is gericht op een wagen die in België afgeschreven/verouderd is, dit met oog op onze sterk beperkte financiële mogelijkheden.

Wij zijn in staat een eventueel beschikbaar voertuig af te halen, maar zouden liefst een delegatie ontvangen, die bij deze gelegenheid onze mensen kan opleiden. Dit team zou door de bewoners zeer gastvrij ontvangen worden.

Met de vrijwillige hulp van de inwoners van het dorp hebben we de laatste acht jaar een nieuwe loods gebouwd voor de brandweer zodat de brandweerwagen een veilige standplaats krijgen.

Wij hopen dat jullie in staat zijn om ons hiermee verder te helpen, of ons in contact kunnen brengen met een brandweerpost die ons verder kunnen helpen. Elke vorm van hulp is zeer welkom. Dank bij voorbaat."

U kunt rechtstreeks contact opnemen met de heer Oostenbrink
(Tel: 0048-697 74 2010 of peteroo1@wp.pl) die als vertaler zal optreden:

Prezes Ochotniczna Straz Pozarna,
Adam Jaworski
Radochów 39
57-540 Ladek Zdrój
Polen

Terug