Oproep: eerbetoon aan de Last Post

Last Post Ode aan de Ode 9 juli 2015

Op 9 juli 2015 zal de Last Post voor de 30.000ste keer weerklinken. De organisatie doet een oproep om alle brandweerkazernes overal ter wereld open te stellen en een minuut stilte te houden.

De organisatoren vragen de medewerking van 2 brandweerkazernes uit elke provincie. Hebt u hiervoor interesse? Vul dit formulier in en bezorg het aan het daarop vermelde adres. De bevoegde officieren worden uitgenodigd voor een overleg op vrijdag 6 maart om 10.30 uur bij de gouverneur van West-Vlaanderen.

Wim Opbrouck werd door de provincie West-Vlaanderen aangesteld als intendant van dit initiatief. Opbrouck kwam met het idee om bij de 30.000e Last Post een ‘Ode aan de Ode’ brengen. Volgens de traditie worden de klaroeners van de Last Post Association gerekruteerd onder de lokale brandweer. Zij dragen daarom ook een brandweeruniform.

De Last Post is een eerbetoon aan de gesneuvelden van WOI. Elke dag om 20 uur blazen de vrijwilligers van de Last Post Association onder de Menenpoort in Ieper dit klaroengeschal. Op de jaren van de Duitse bezetting (1940-1944) na, wordt de Last post sinds 1928 al elke avond gespeeld. 

Dit initiatief is bijgevolg een ode aan de klaroeners die al 30.000 keer hun ode hebben gebracht aan de gesneuvelden.

>>> Meer info op de website van de organisatie GoneWest  of op de website van de Last Post Association.

>>> U kunt uw post/zone inschrijven via GoneWest.

GoneWest - Last Post - Ode aan de OdeTerug