Nieuwe directeur BVV: Bart Vandenbussche

Op 3 maart 2014 is Bart Vandenbussche als nieuwe directeur van de Brandweervereniging Vlaanderen aan de slag gegaan.

In een vorig leven was hij verantwoordelijk voor een businessunit binnen een educatieve uitgeverij. Zijn hulpverleningsparcours begon met het behalen van het reddersbrevet en een studentenjob als redder aan de kust. Later haalde hij het brevet van brandweerman en startte hij zijn loopbaan als vrijwilliger in het korps van Brugge. Hier bleef hij 7 jaar actief. Na een korte onderbreking, ten gevolge van een verhuis, ging hij aan de slag in het korps van Lede.

 

De combinatie met zijn toenmalige job zorgde er echter voor dat hij zich niet voor de volle honderd procent kon engageren. Eind 2012 verliet hij daarom de brandweer Lede.

Bart Vandenbussche zal de plaats innemen van de vorige BVV-directeur Guy Vande gaer. In die optiek zal hij eveneens deeltijds te werk gesteld worden bij het KCCE.

In de eerste weken zal Bart zich in nauwe samenwerking met de voorzitter snel inwerken in de materie, om vervolgens voor de start van het groot verlof kennis te maken met de werking van alle Vlaamse zones. Bart zal in deze periode tevens de cellenwerking terug activeren.

De voorbije maanden hebben ons duidelijk gemaakt welke rol de directeur als centraal aanspreekpunt en verdeelpunt van informatie betekent voor onze organisatie. In naam van gans de BVV-gemeenschap verwelkom ik Bart Vandenbussche dan ook met open armen en hoop samen met jullie op een vruchtbare samenwerking.

Christian Addiers

Voorzitter BVV

 

Terug