AGIV trefdag 28 november 2013 te Gent

Het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen, kortweg AGIV, organiseert op 28 november 2013 haar jaarlijkse trefdag te Gent.

De vier aangeboden trajecten zijn onderverdeeld in telkens vier infosessies. Voor de eerste keer richt AGIV zich met een volledig traject specifiek op de hulpdiensten. Politie, brandweer, ambulanciers, civiele bescherming, ... zijn immers allemaal gebaat bij een doorgedreven gebruik van geodata.

 

Dit jaar zijn er twee primeurs. In eerste instantie besteedt AGIV dan gewone aandacht aan het Grootschalig Referentiebestand. Het GRB zal immers einde dit jaar volledig gebiedsdekkend zijn voor Vlaanderen, waarmee de aanmaakfase wordt afgerond.

Het tweede speerpunt van deze AGIV-Trefdag wordt de lancering van Geopunt. Dit nagelnieuwe geoportaal is de centrale toegangspoort tot geografische overheidsinformatie, en het uithangbord van GDI-Vlaanderen. Het geoportaal richt zich met een uitgebreid aanbod naar een breed en divers publiek. Maatschappelijk relevante geografische gegevens en diensten worden er op een slimme en gebruiksvriendelijke wijze bijeengebracht.

Hierbij een overzicht van de verschillende trajecten:

  1. Geodata levensnoodzakelijke voor hulpdiensten
  2. Gebiedsdekkend GRB: Een zegen voor de gebruikers
  3. Gis-ondersteuning voor jouw organisatie
  4. Van CRAB over Open Data naar Gent

Binnen elk traject zijn er vier infosessies en workshops. Voor het volledige programma, raadpleeg de brochure.

Kpt.-Cdt. Sam Gydé van Brandweer Gent verzorgt er, binnen traject 1, de eerste infosessie: Geodata ondersteunt hulpdiensten.

Datum: 28/11/2013 vanaf 9u00 tot 17u30

Locatie: ICC Gent, Citadelpark , 9000 Gent

Prijs: gratis

Terug